Protestocu öğrencilerle polis arasındaki gerginlik sürüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek için Ankara'dan gelen bir grup öğrenci ile polislerin arasında yaşanan gerginl

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek için Ankara'dan gelen bir grup öğrenci ile polislerin arasında yaşanan gerginlik sürüyor. Bir süre önce öğrencilerle müdahale eden polis, uyarılarını dikkate almayan öğrencilere ikinci kez müdahale etti. Olaylarda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Protesto için Ankara'dan 3 otobüs ile İstanbul'a gelen yaklaşık 150 öğrenci, sabah erken saatlerde Çamlıca gişelerde durduruldu. Otobüsler, çok sayıda çevik kuvvet polisi eşliğinde terör ve güvenlik şube ekiplerinin de katılımıyla bir süre gişelerde bekletildi. Kimlik kontrolleri yapılan öğrencilere İstanbul'a girişlerine izin verilmeyeceği belirtilerek, ayrılmaları istendi. Yaklaşık 3 saat boyunca gişelerde duran öğrenciler, daha sonra TEM otoyolundan Kurtköy'e doğru hareket etti. Polis de öğrencilerle birlikte seyretti.

Kurtköy mevkiinde otobüslerden inmek isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Polisle öğrenciler arasında arbede yaşandı. Polis, uyarıları dikkate almayan öğrencilere biber gazı sıkarak müdahale etti. Bazı öğrenciler fenalık geçirdi.

Olayların yatışmasının ardından öğrenciler beklemeye devam etti. Ayrılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan öğrencilere polis ikinci kez müdahale etti. Biber gazı kullanan polis, çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı. Öğrencilerle polisler arasındaki gerginlik sürüyor.