Latin Amerika ülkeleri Mersin'i keşfetti

Şili'den sonra Ekvator iş heyeti de Mersin'i ziyaret etti. Latin Amerika Türkiye'yi, özellikle de Mersin'i keşfetti. Karşılıklı ziyaretler meyvelerini

Şili'den sonra Ekvator iş heyeti de Mersin'i ziyaret etti. Latin Amerika Türkiye'yi, özellikle de Mersin'i keşfetti. Karşılıklı ziyaretler meyvelerini vermeye başladı. Ekvatorlu yetkililerin ardından, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinin zaman geçirmeden gerçekleştirdiği Ekvator ziyareti ve Mersin tanıtımı 500 milyonluk Latin Amerika'nın giriş kapısı olan Ekvator'un ilgisini çekti. Ekvator Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Francisco Rivadeneira ve Ekvator Türkiye Büyük Elçisi Augusto SAA ve beraberindeki Ekvatorlu iş adamları ikili görüşmeler için MTSO'da buluştu.

Gerçekleştirilen toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır, Mersin Serbest Bölgesi Genel Müdürü Edvar Mum, Mersin Uluslararası Limanı Pazarlama Müdürü Ayham Abiad ile çok sayıda davetli katıldı.

Ciddi iş bağlantılarının kurulduğu iş görüşmelerinde, Ekvator Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Francisco Rivadeneira, Türkiye'yi, özellikle Mersin'i çok önemsediklerini, Mersin'in stratejik öneminden, güçlü lojistik alt yapısından, güçlü dış ticaret geleneğinden çok etkilendiklerini ifade etti.

Özellikle inceledikleri Mersin Limanı, Mersin Serbest Bölgesi ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin dış dünyadan da büyük ilgi gördüğünü ve takip edildiğini vurgulayan Bakan Yardımcısı Rivadeneira, yakın zamanda kurulacak olan Mersin Lojistik Merkez ve Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanı ile Mersin üzerinden Rusya'ya, Kafkas ülkelerine, Orta Asya'ya, İran'a, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya çok daha kolay ve kısa sürede ulaşabileceklerini ve Mersin'i bölgede bir ticaret ortağı olarak gördüklerini söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu ise karşılıklı ticaret hacminin kendilerini tatmin etmediğini, mutlaka iki ülkenin karşılıklı atacağı adımlarla ticaretin önündeki bürokrasiyi kaldırmaları gerektiğini belirtti. Kuyucuoğlu, "Nasıl ki Ekvator Mersin'i yeni pazarlar için bir köprü olarak görüyorsa, biz de Ekvator'u hem yeni bir pazar, hem de Güney Amerika pazarının bir kapısı olarak görüyoruz. Mersin'in güçlü inşaat firmaları, tarım gıda firmaları, özellikle gelişmiş ve dünyaya kendini ispat etmiş olan makine ve metal sanayi Ekvator ve Güney Amerika'ya bu sayede açılacaktır." dedi.