İşitme engelli öğrenciler 'kanka'larıyla buluştu (Özel)

Engelliler Haftası nedeniyle Tuzla İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü y

Engelliler Haftası nedeniyle Tuzla İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri, engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. İşitme engelli bir öğrencinin İstiklal marşını okuması duygulu anlara sahne oldu. Engelli öğrenciler, 'Alo Kanka' polislerine büyük ilgi gösterdi.

Tuzla İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin katıldıkları spor müsabakalarında giyebilecekleri formalarının olmadığını öğrenen Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. Öğrencilerin ihtiyacı olan formaları kendi imkanlarıyla temin eden İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Engelliler Haftası nedeniyle öğrencileri okulda ziyaret etti. Okulda kurulan koronun okuduğu şarkılar, Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu ve beraberindeki polislerin beğenisini topladı. İşitme engelli küçük bir kız öğrencinin İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması da büyük alkış aldı.

Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu, işitme engelli öğrencilerin formalarının olmadığını öğrenerek harekete geçtiklerini söyledi. Yolcu, "Formaları temin ederek 'Engelliler Haftası' nedeniyle öğrencilerimize küçük de olsa bir sürpriz yapmak istedik. Emniyet olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız." dedi.

Daha sonra çocuklara İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube yetkililerinin de katılımıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün gençlere ve çocuklara ulaşmak amacıyla oluşturduğu 'Alo Kanka' SMS hattı tanıtıldı. Tanıtım sırasında çocuklarla bir araya gelen 'Alo Kanka Robotu' ise çocukların ilgi odağı oldu. Çocuklarla tek tek tokalaşan ve bazılarını da kucağına alan 'Kanka', çocuklardan en ufak sıkıntılarında kendisine 1550 numaradan mesaj atmalarını istedi.

Program sonrası öğrenciler, polis ablaları ve ağabeyleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.