Gediz'in Eski Atık Su Arıtma Tesisi Yenileniyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yaklaşık 30 yıldan beri hizmet veren atı su arıtma tesisinin yenilenmesi için 108 bin lira hibe kredisi verildiği bildirildi.

Gediz'in Eski Atık Su Arıtma Tesisi Yenileniyor
Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, belediye olarak çevreye verdikleri önem gereği göreve geldiği ilk günden bu yana mevcut arıtma tesisini 24 saat esaslı olmak üzere çalışmasını sağladıklarını söyledi.
Bölgede ilk arıtma tesisi kurarak aralıksız çalıştıran kent ünvanına sahip olan Gediz'in çağdaş çevrecilik anlayışını kanıtladığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gerek ihtiyaçların artması gerekse eskiyen teknolojisi gereği bekleneni karşılayamaz hale gelen tesisin daha modern ve ekonomik bir yapıya kavuşturulması için harekete geçtiklerini, bu yönde hazırlanan projenin ihalesinin de 4 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştirdiğini ifade etti.
Belediye Başkanı Saraoğlu, "Çevre ve Orman Bakanlığı yaptığımız müracaatlar doğrultusunda Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi gerçekleştirilen arıtma tesisi işinin proje müşavirlik hizmeti ihale bedeli kadar hibe kredisi almasına onay vermiştir. Alınan 108 bin lira kredi ile yeni bir arıtma tesisi projesi hazırlanarak yapım ihalesine geçilecektir. Bu proje ile Gediz ileri biyolojik Arıtma Tesisi kazanacaktır. Çevre ve Orman Bakanlığı'na yaptığımız müracaatımızı takip ederek mesai harcayan Kütahya Milletvekilimiz Soner Aksoy'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.