Mütevelli Heyetinde Görev Alacak Muhtarlar Seçildi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2011 yılında Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti'nde görev alacak bir köy muhtarı ve bir mahalle muhtarının seçimi Suşehri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2011 yılında Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti'nde görev alacak bir köy muhtarı ve bir mahalle muhtarının seçimi Suşehri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Mütevelli heyeti seçiminde Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlker Şimşek, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Suşehri Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Şahin ve muhtarlar hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir seçilen muhtarlara büyük görevler düştüğünü söyleyerek, "2011 yılında mütevelli heyetinde görev yapacak muhtarlarımıza büyük görevler düşmekte. Seçilen arkadaşlarımız köy ve mahallelerindeki birinci derecede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sorunlarını iyi tespit edip, bu sorunları mütevelli heyeti toplantılarında dile getirmelidir. Bizde ilçe idarecileri olarak imkanlarımız dahilinde ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın sorunlarına merhem olmaya çalışacağız" dedi. Toplantıda konuşan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise mütevelli heyetinde görev alacak muhtarların çok iyi çalışmaları gerektiğini kaydederek, "Yıllardır illik sorunu ile davasını sürdüren ve her geçen yıl gelişen ilçemizin köy ve mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının dile getirilmesi bağlamında mütevelli heyetinde görev alacak muhtarlarımız çok iyi çalışmalıdır. Acil ihtiyacı olan gerçek yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sorunlarını en iyi bu muhtarlarımız belirleyecektir. 2011 yılında mütevelli heyetinde görev alacak muhtarlarımız hakkaniyetli, tarafsız ve dürüst bir şekilde yardım alacakların tespitini yapmalarını bekliyoruz ve kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum. Biz belediye olarak da son birkaç ayda numaratör çalışması ve adrese dayalı nüfus çalışmalarını yoğunlaştırdık. Bu doğrultuda muhtarlarımız ikametgahlarını halen bildirmeyen vatandaşları bilinçlendirmeliler. Hedefimiz birkaç köyümüzü mahalle konumuna geçirmektir" şeklinde konuştu. İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı İlker Şimşek ise muhtarları uyararak, "Son zamanlarda bir çok köyümüzden şehit ve gazi dernekleri adı altında para toplandığı ve kendini bir rütbeli olarak tanıtan kişilerin vatandaşları dolandırdığı yönünde şikayetler alıyoruz. Bu konuda muhtarlarımız vatandaşları bilinçlendirmeliler ve daha dikkatli olmalılar. Gerçek anlamda kimse dilenci değildir" ifadelerini kullandı.
2011 yılı mütevelli heyetinde görev alacak mahalle muhtarı seçiminde Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Süleyman Matur 8 oyla mahalle muhtarları adına mütevelli heyetine seçildi. Köy muhtarları seçiminde ise Kurugöl Köyü Muhtarı Şeref Bıldırcın 30 oyla köy muhtarları adına mütevelli heyetine seçildi.