İzmirlinin Metro İnşaatı Sorunu

Beş yıldan beri çalışmaları devam eden Üçyol - Üçkuyular metro inşaatı İzmirlilere zor günler yaşatıyor

İzmirlinin Metro İnşaatı Sorunu
Beş yıldan beri çalışmaları devam eden Üçyol - Üçkuyular metro inşaatı İzmirlilere zor günler yaşatıyor. Vatandaşlar uzun süredir yapılan inşaat çalışmalarından dolayı büyük caddeler trafiğe kapatıldığını, otobüs güzergahları değiştiğini ve dar sokaklarda akan trafik nedeniyle kazalar yaşandığını söyledi.
Bazı güzergahların uzaması nedeniyle pek çok vatandaş şikayetçi oldu. Çok daha kısa zamanda ulaşılan mesafeler için artık daha uzun zaman harcadıklarından yakınan vatandaşlar, sabah işlerine giderken daha erken evden çıkmak ve akşam mesai saati bitiminde trafiğin yoğun olması nedeniyle geç saatlerde evlerine geldiklerini söyledi.
ESNAF İNŞAATTAN ŞİKAYETÇİ
Üçyol'dan Fahrettin Altay Meydanı'na kadar pek çok güzergahın değişmesi ve İnönü Caddesi'nin de parça parça trafiğe kapatılmasından ötürü esnaf zor günler geçirdiği söyledi. Semt esnafı "İnsanların bile zorlukla yürüyebildiği daracık ve çamurlu yollar nedeniyle kimsenin uğramaz olduğu mağazalar birer ikişer kapanıyor. En az 30 mağazanın kepenk indirdi. Mağazaların kapanmasıyla birlikte seyyar satıcıların arttı. Böyle devam ederse biz de fazla dayanamayacağız. Trafik ve park sorunu yüzünden insanlar alışveriş merkezlerini tercih ediyor" diye konuştu.