Yemenici: Göz sağlığı merkezinin sadece cerrahi müdahale biriminin işlemleri durduruldu

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 7 kişinin katarakt ameliyatı sonrası görme kaybına neden olan özel göz sağlığı merkezinde sadece cerra

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 7 kişinin katarakt ameliyatı sonrası görme kaybına neden olan özel göz sağlığı merkezinde sadece cerrahi müdahale birimine hasta kabulünün, cerrahi işlemler ve sterilizasyon gerektiren işlemlerin durdurulduğunu söyledi. Müdür Yemenici, vatandaşların isterlerse muayene olmak üzere merkeze gidebileceklerini bildirdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Yemenici, ilde faaliyet gösteren özel göz sağlığı merkezinin ameliyat ettiği 7 vatandaşın göz kaybına uğraması ile ilgili olarak kendisine gelen şikayetler üzerine bir soruşturma başlattıklarını söyledi.

Soruşturmanın devam ettiğini dile getiren Yemenici, "Bunu duyar duymaz 2 göz hekimi arkadaşımızı görevlendirdik. Onlar ön bir rapor hazırladı. Daha sonra da Sağlık Bakanlığımız bir müfettiş görevlendirdi. O müfettişimiz de inceleme ve araştırmasını yapıyor. Dün itibariyle 2 uzman hekim arkadaşımızın ön raporuna istinaden, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yazısı gereği geçen merkezin cerrahi ve sterilizasyon ilgili birimlerinin faaliyeti geçici olarak durduruldu. Sadece bu birimler geçici olarak durdurulmuştur. Merkezin diğer birimleri hizmet vermeye devam ediyor. Artık soruşturmanın seyrine göre önümüzdeki günlerde burası ile ilgili yeni gelişmeler olabilecektir." dedi.

Cerrahi bölümle ilgili hasta kabulünün bu merkeze yapılmadığının altını çizen Yemenici, normal göz muayenelerine vatandaşların isterlerse bu merkeze gidebileceklerini söyledi. Olayın geniş şekilde soruşturulduğunu aktaran Yemenici, "Bu noktadan sonra olay soruşturma safhasında. Cumhuriyet savcımız da olaya el atmış durumda. Artık bundan sonra iş yargının işidir." diye konuştu.