Tekerlekli Sandalyeyle Yarışarak Empati Yaptılar

Bursa'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen tekerlekli sandalye yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Tekerlekli Sandalyeyle Yarışarak Empati Yaptılar
Merinos Kültür Merkezi bahçesinde tertiplenen yarışma büyük ilgi gördü. Engelli ve engelsiz vatandaşlar, tekerlekli sandalyeyle birinci gelmek için kıyasıya yarıştı. Bursa Engelliler Kent Konseyi tarafından organize edilen yarışmanın asıl maksadının, tekerlekli sandalye sürmenin zorluğunu sağlıklı insanlara göstermek olduğu açıklandı. Yarışmaya katılanlar tekerlekli sandalyeyi düz yolda dahi sürmekte zorlandı. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, engelli vatandaşların karşılaştıkları zorlukların ortadan kaldırılması için daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi. Bursa Engelliler Kent Konseyi başkanı olan ve aynı zamanda kendisi de bir engelli olan İbrahim Sönmez ise, "Bu organizasyonla sağlıklı vatandaşlarımızı da tekerlekli sandalyeye oturtup engelli olmanın nasıl bir duygu olduğunu anlamalarını istedik" dedi.