Ruslar 2018 Dünya Kupası sevincini Çin balonları uçurarak kutladı

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacaklarını haber alan Ruslar, sokaklara çıkarak sevinç gösterilerinde bulundu.

İsviçre'nin Zürih kentinde akşam saa

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacaklarını haber alan Ruslar, sokaklara çıkarak sevinç gösterilerinde bulundu.

İsviçre'nin Zürih kentinde akşam saatlerinde FIFA yönetiminin 2018 Dünya Kupası için Rusya'yı seçtiğini duyurması Rusya vatandaşlarını sevindirdi. İngiltere, Belçika, Hollanda, İspanya ve Portekiz gibi ülkeleri geride bırakmanın mutluluğunu yaşayan Ruslar, sevincini farklı şekilde sergiledi.

Moskova'nın en büyük stadyumlarından biri olan Lujniki'nin önünde Vorobyovı Gorı'da toplanan futbol taraftarları sevinçlerini Rus bayrağı renklerine boyalı Çin balonlarını havaya uçurarak ifade etti. Onlarca Çin balonunu bir araya getiren futbol severler 'Rusya' diyerek balonları havaya uçurdu. Balonlar Vorobyovı Gorı'dan Lujniki Stadyumu'na doğru uçtu.

Ülkesi adına çok mutlu olduğunu ifade eden vatandaşlardan biri, "Seçimi bizim kazandığımıza çok sevindim. Bu gerçekten muhteşem! Vatanseverlik duygularım kabarıyor!" diye konuştu.

Kupa'nın Rusya'da gerçekleşmesi ülkenin gelişmesi adına çok önemli bir teşvik olacağını belirten bir başka vatandaş, "Kış Olimpiyat Oyunları'nın Soçi'de yapılması bize neler kazandırdığını gördük. Hepimiz ilham almıştık. Soçi Oyunlarından sonra yerimizde durmamalıyız. İlerlemeliyiz ve o zaman her şey muhteşem olacak!" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de Twitter'den yazdı: "Haydi zafere! Biz 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağız. Şimdi buna hazırlanmamız gerekiyor. Elbette başarılı bir şekilde bunu yapabilmemiz gerekiyor"

Rusya'nın karşılaşmaya ev sahipliği yapacağının belli olmasının hemen ardından açıklamada bulunan Rusya Başbakanı Vladimir Putin ise karara çok sevindiğini ve 2018 Dünya Kupası için yüksek seviyede hazırlanacaklarını söyledi. Putin ayrıca turnuvaya gelecekler için vizesiz uygulama sözünü verdi.