Kuşadası Özürlüler Köyü'ne Atatürk Büstü

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, Kuşadası'nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kuşadası Özürlüler Köyü'ne Atatürk Büstü
Kuşadası Özürlüleri Koruma Derneğinin düzenlemiş olduğu etkinlik çerçevesinde önce Atatürk Anıtı'na çelenk kondu, daha sonra Erdoğan Öven Engelliler Köyünde düzenlenen törende yeni yapılan Atatürk büstünün açılışı yapıldı.
Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü törenine Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kireç, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Bal, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Özürlüleri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler ve dernek üyeleri ile engelli vatandaşlar katıldı.
Kuşadası Belediyesi'ne ait engelliler aracıyla törene katılan engelliler, Kuşadası Atatürk anıtı önünde başlayan törende Dernek Başkanı Canan Güler ile birlikte Kuşadası Özürlüleri Koruma Derneği adına Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuşadası Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi.
Geçen yıl 3 Aralık günü açılıyı yapılan Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyünde devam eden törende, yeni yapılan Atatürk büstünün açılışı yapıldı. Ardından Engelliler Köyü öğrencileri hazırladıkları gösterilerini sergiledi. Engelli öğrencilerden Burcu Kocabıçak, "Hoş geldiniz" diyerek açılış konuşmasını yaptı. Ardından Demet Engin ve Burcu Kocabıçak şiir okudu. Son olarak Engelliler Köyü öğrencileri şarkılar söyledi, dans gösterileri sergiledi.
Törende konuşan Erdoğan Öven Engelliler Köyü Okul Müdürü ve Kuşadası Özürlüleri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler duygularını şu şekilde ifade etti: "Köyümüzün açılışında, bir yıl önce hep birlikte yaşadığımız heyecanı bugün de sizlerle paylaşıyoruz. Çocuklarımızla bu zamana kadar ebru sanatı, resim, pasta gibi pek çok aktivite yaptık. Burada onlar özgür oldular, birey oldular. Bugün burada Atatürk büstümüzün açılışını yapacağız" dedi.
Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyü Atatürk büstünün açılışını Kuşadası Özürlüleri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Yusuf Emik, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Rotary Kulübü Başkanı Sıla Özalp birlikte yaptı. Daha sonra konuşma yapan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, "Hiçbir karşılığı olmadan, hiç kimsenin övgüsünü düşünmeden sadece sevgiyle yoğrulan sizler iyi ki varsınız" diye konuştu.