Öğrenci Servisinde Arabesk Şarkı Yasaklandı

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'okul servisleri, öğrenci ve müzik' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'okul servisleri, öğrenci ve müzik' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Okul servislerinde artık Kubat ile Gesi Bağları dinlenecek.
Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'okul servisleri, öğrenci ve müzik' konulu bilgilendirme toplantısı Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosun da düzenlendi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Ay, servisçi esnafının eğitimin önemli bir parçası olduğunu geleceğin teminatı çocukları evlerinden alıp okullarına, okullarından evlerine götürerek düzenli, sistemli, güvenilir olmaya çalıştıklarını söyledi. Okul servislerin de dinlenen müziklerin öğrencilerin psikolojisini etkilediğini ve bu etkilerden dolayı da Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Ay, "Çok iyi biliyoruz ki, çocuklarımız ilk ve son derslerini servisçi amcalarından almakta. Bu bağlamda tüm servisçi amcalar araç içerisinde hareketlerine son derece dikkat etmeliler. Eğitimin önemli bir parçası olduğumuzu asla unutmamalıyız. Yapılan çalışmalarda müziğin gelişime, yaratıcılığa, okula karşı olumlu tutuma, stresi azaltmaya, yaşam kalitesini arttırmaya ve topluma uyum sağlamaya faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Müzik duyguları, duygularsa öğrenmeyi etkiler. Araç içerisinde de olumlu ve rahatlatıcı bir atmosfer sağlar. Doğrudan öğretimde müzik kullanılamayacağından derse giriş ve çıkışlarda uygun müzik seçmek öğrenci açısından oldukça önemlidir. Bu bağlamda müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışma neticesinde anaokulu, ilköğretim ve liselerde öğrenci servislerinde dinletilmek üzere müzik paketleri hazırlanmış ve bu paketler CD halinde esnafımıza verilmiştir" diye konuştu.
Yavuz Ay'ın ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Esnafın Türkiye ye örnek bir çalışmaya imza attığına vurgu yaparak, "Öğrencilerimize servis içinde dinletilmek üzere hazırlanan CD'lerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Bilgilendirme toplantısı hakkında katılımcılara bilgi veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şahin, okul servislerinde eğitim amaçlı müzik listesinin olmaması ve bu konuda yaşanan sıkıtı yaşanması ile böyle bir uygulamaya gerek duyulduğunu dile getirdi. Kayseri F.M.G.Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmenleri tarafından yapılan bir çalışma ile 4 kademe olarak liste hazırlandığını ifade eden Şahin, "Anaokulu öğrencileri için vız vız arı, ilköğretim öğrencileri için hayat bayram olsa, ortaöğretim için sevdan olmasa ve lise öğrencileri için gesi bağları türküsü olan 10-15 ayrı eserden oluşan CD'ler hazırlandı" diye konuştu.