AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Talep etmedim, matlup edilen oldum

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na atanan Ömer Cihad Akay, görev talep etmediğini, matlup edilen olduğunu söyledi. Göreve hasbelkader geldiğini belirten

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na atanan Ömer Cihad Akay, görev talep etmediğini, matlup edilen olduğunu söyledi. Göreve hasbelkader geldiğini belirten Akay, "Atamayı sürpriz bekliyordum. Görevi seviyoruz, hayırlı olmasını diliyoruz." dedi. İl başkanlığını yürüten Ömür Kabak, 13 Aralık 2010'da İzmir'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'le yaptığı görüşmenin ardından istifasını açıklamıştı. İstifada Kabak'ın, anayasa değişikliği referandumundan önce, "Hayır'lar evet'leri geçerse istifa ederim." sözü etkili olmuştu.

AK Parti İl Başkanı Akay, eski başkanlar Aydın Şengül, Ali Aşlık ve Ömür Kabak'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, ilçe başkanları ve diğer partililer büyük ilgi gösterdi. Basın mensuplarına beyaz gül hediye eden Ömer Cihad Akay, kendisinden önce görev yapan üç il başkanıyla birlikte toplantı düzenlemesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti. Geçmişteki başkanlardan destek ve yardım alacağını belirten Akay, "Basında 15 gündür, il teşkilatına başkan arayışlarına yönelik bir sürü haber gördünüz. Belki dikkatinizi çekmiştir, bunlarda ismim hiç yazılmamıştı. Gerçekten de Sayın Ömür Kabak başkanımın istifasından ve il yönetiminin ayrılmasından sonra temayül yoklamasında, geçmişte görev yaptığımız için yeni arkadaşlarımız tarafından ismim bilinmediği için talep eden olmadım. İlgili kişilere ismimiz zikredildiğinde, bizi Ankara'ya görüşmeye çağırdılar. Hiçbir şekilde ismimin basında zikredilmesini istemedim. Gerçekte olmayan bazı şeyler, maalesef basına yansıdı. Bundan rahatsız olmadım ama beraber yarıştığımız bazı arkadaşlarımızın isminin zikredilmemesi ve bazılarınınsa öne çıkarılması beni rahatsız etti." şeklinde konuştu. İl başkanlığı için 14–15 isim geçtiğini hatırlatan Akay, başkası olsaydı da destek vereceğini söyledi.

Konak ilçesi Ballıkuyu semtinde 1956 yılında doğduğunu belirten Ömer Cihad Akay, kendisini "İzmir çocuğu" olarak nitelendirdi. "Ballıkuyu'dan Çankaya'ya çok yayan yürüdüm." diyen Akay, İzmirli olmasının, teşkilatın başında görev alma noktasında bir avantaj oluşturduğunu belirtti. Şehrin her sokağını, caddesini bildiğini vurgulayan Akay, "İzmir'i seviyorum. İzmir'in sevdalısı bir insanım. 54 yıllık hayatımın 53 yılı burada geçti. İzmir'in havası bizi çok mutlu ediyor. Ayrı kalınca özlüyoruz." dedi.

AK Parti İl Başkanı Akay, en kısa sürede yönetim kurulunu oluşturacağını açıkladı. İzmir'i kucaklayan, problemlerine çözüm üretecek, İzmirlilerin dertlerine çare olacak bir yönetim belirleyeceğini kaydetti. Diğer siyasi partilerin il başkanlarıyla da diyaloglarının samimi olacağını aktaran Akay, kavga insanı olmadıklarını, dostluklarının barış ve kardeşlik içinde devam edeceğini söyledi. İzmir'in sıkıntılarını bildiklerinin altını çizen Akay, bnları 2011 yılındaki ilk basın toplantısında dile getireceğini duyurdu.

İl teşkilatı olarak genel seçime hazırlanmaları gerektiğine de değinen Ömer Cihad Akay, "İl ve ilçe yönetimlerinde milletvekili adayı olacakların netleşmesi bekleniyor. Çok şanslı bir dönemde görev yapıyoruz. Belki kuruluş aşamasında bu kadar şanslı değildi il yönetimi. AK Parti İzmir'de ilk defa kuruluyormuş gibi herkesin bana yardımcı ve destek olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Akay daha sonra, önceki il başkanları Şengül, Aşlık ve Kabak'tan destek sözü aldı.