Köyceğiz'de 10 Çiftçiye Entegre Ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi Sertifikası Verildi

16 İlde uygulamaya koyulan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Hamit Köy'de 10 üreticiye Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi sertifikası verildi

Köyceğiz'de 10 Çiftçiye Entegre Ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi Sertifikası Verildi
16 İlde uygulamaya koyulan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Hamit Köy'de 10 üreticiye Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi sertifikası verildi.
Tüketicilere güvenilir ürün sağlanması, tarımsal ürünlerinde kalıntıların önlenmesi, kimyasalların güvenli kullanımı ve çevrenin korunması amacıyla son yıllarda 16 İlde uygulamaya konulan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Hamit Köy'de 10 üreticiye yapılan törenle Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi sertifikası verildi. Sertifika töreninde konuşan Köyceğiz İlçe Tarım Müdürü Enver Aydın; "Bu çalışma 2010 yılı için ilimizde ilk etapta örtü altı domates ve narenciye üretiminde çalışmalar yapıldı. Entegre Ürün Yönetimi; Bir tarım işletmesinde, bir yandan yüksek nitelikte ve ekonomik anlamda ürün yetiştirirken öte yandan yaban yaşamı ve insan için çevreyi koruyacak ve iyileştirecek biçimde üretimi yönetmeyi amaçlamaktadır. Köyceğiz, Dalaman, Ortaca ve Ula İlçelerimizde 58 üreticimizde toplam 832 dekar turunçgil bahçesinde, Fethiye, Dalaman ve Ortaca İlçelerimizde de 43 üreticimizde 201 dekar örtüaltı alanında uygulanmaktadır. Bu üreticilerin üretiminin her aşaması müdürlüğümüz teknik elemanlarınca kontrol edilmekte ve üreticiler yönlendirilmektedir. Hasat aşamasında ürünler laboratuar analizine gönderilerek, sertifikalandırılmaktadır. Ayrıca çalışmanın yapıldığı üretim alanına proje bayrağı asılarak diğer üreticilere de örnek olması amaçlanmaktadır.
Ürünlerden ilk olarak hasat zamanı gelen limon ve domates için üreticilerimizin ürünlerinden alınan numuneler laboratuarlara gönderilerek analizleri yaptırılmış ve hiçbirinde ilaç kalıntısına rastlanmamış ve üreticilere sertifikaları teslim edilmiştir. Bu projenin yaygınlaşması; üretici ve tüketicilerin bilinçlenmesi amacıyla Köyceğiz İlçesi, Hamitköy'de projeye dahil olan 10 portakal üreticimize analiz sonuçlarının olumlu çıkması sonucunda hazırlanan sertifikalar, tarım sektörü paydaşları, kamu yöneticileri ve üreticilerin katılımı ile veriliyor" dedi. Törene, Tarım İl Müdürü Enver Aydın, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, daire amirleri, Hamitköy Muhtarı ve vatandaşlar katıldı.