Çetin Doğan: Semineri ben yönettim suç varsa benim

Balyoz davası sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, darbe semineri olarak adlandırılan semineri kendisinin yönettiğini belirterek

Balyoz davası sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, darbe semineri olarak adlandırılan semineri kendisinin yönettiğini belirterek, suç varsa kendisine ait olduğunu söyledi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, duruşmaya verilen öğle arasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir avukatın davanın belirli bölümlerinin ayrılması talebinde bulunduğunu kaydeden Doğan, "Bunun üzerine ben de bir öneri getirdim. İddianamenin 50 ve 80. sayfalarında bu davanın temel dayanağı 16, 17 ve 11 nolu CD'ler olduğunu, evvela bu CD'lerin 1. Ordu'dan çıktığına ait TÜBİTAK raporları dahil hiçbir rapor olmadığını, bu nedenle 2. TÜBİTAK raporunda özellikle üst verilerle oynanarak sahte CD'ler çıkarılabileceğini ve bizim zaman çelişkileri bulduğumuzu evvela davanın bu bölümünün halledilerek CD'ler sahte mi değil mi, çünkü CD'ler üzerindeki üst verilere göre kullanıcı adı olan listelerde ismi olan 148 kişi sanık. Dedim ki sayın mahkeme başkanına evvela bunu hallederseniz geriye seminer kalır." dedi.

Kendisinin de o dönemde 1. Ordu komutanı olduğunu ifade eden Doğan, "Seminer benim emrimde sevk ve idare edilmiştir. Eğer bir suç varsa o suç bana aittir. Ben kendi savunmamı yaparım. Bu kadar insanı buraya getirmenize lüzum yoktur diye talepte bulundum." şeklinde konuştu.