BDP'li Kışanak'tan Başbakan Erdoğan'a 'etnik milliyetçi' suçlaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yaptığı konuşmaya Antalya'dan cevap verdi. Kışanak

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yaptığı konuşmaya Antalya'dan cevap verdi. Kışanak, 'Ortak dil Türkçedir' diyen Başbakan'ı 'etnik milliyetçilikle' suçladı. Başbakan'ın 'biz bu ülkede kimseye ameliyat yaptırmayız' sözünü hatırlatan Kışanak, "Sen tedaviyi önledikçe, çözümün önünü tıkadıkça belki de kangrene yol açacaksın. Kangren kesilip atılmayı gerektiren bir süreçtir." yanıtını verdi.

BDP'nin ilçe teşkilatlarının açılışı için Antalya'da bulunan Gülten Kışanak basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Kışanak, "Türkiye çok önemli bir dönemece geldi. Ya bu sorunlarını çözecek ya da bu sorunları taşıyamayacak. 85 yıl taşıdığımız sorunla hala beraber yaşıyoruz. Hiç birimizin bu sorunu taşımaya sabrı kalmadı. En azından toplum olarak bu sorunla yaşamak istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Kışanak, Jitem ve çetelerin çözülemeyen Kürk sorunu yüzünden ortaya çıktığını ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın dün TBMM'de yaptığı konuşmada dile getirdiği 2 dil konusuna da değinen Kışanak, Türkiye'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu söyledi. Türkçe dışındaki dillerin önündeki engellerin kalkmasını isteyen Kışanak, Başbakan Erdoğan'ı da 'etnik milliyetçilik' yapmakla suçladı.

Başbakan'ı Kürt sorununa sahip çıkarken, ana dil karşısında da 'aşırı milliyetçi davranmakla' suçlayan Kışanak, "Başbakan diyor ki; 'Biz kimseye bu ülke üzerinde ameliyat yaptırmayız'. Ortada bir sorun var biz buna çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sen tedaviyi önledikçe, çözümün önünü tıkadıkça belki de kangrene yol açacaksın. Kangren kesilip atılmayı gerektiren bir süreçtir. Biz istiyoruz ki sorunlar kangrene dönüşmesin. Tedavi edilsin. Bunun olanakları ve imkânları var." diye konuştu.

Dünyada binlerce dil konuşulmasına rağmen ülke ve devlet sayısının sınırlı olmasını örnek gösteren Kışanak, "Dille devlet arasında bire bir bağ kurmak hangi mantıktır, anlayamıyorum. AB ülkelerinden hiçbirisi tek dil değildir. En az vatandaşlar 3 dil bilir." dedi.

CEMEVİ SALDIRISINI KINADI

Gülten Kışanak, İstanbul Başakşehir'deki cemevine yönelik saldırıyı da kınayarak, "Saldırı arkasındaki güçler açığa çıkarmalıdır. Bu tür provokasyonları boşa çıkarmak da hepimizin görevidir. Tüm yurttaşların özgürce kendi kimliğine sahip olmasını düşünüyoruz. Böyle bir saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Biz de parti olarak bu olayın takipçisi olacağız. Bu tür provokasyonlara karşı duyarlı olmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.