Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü Taşkent'te de kutlandı

Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma (Hemreylik) Günü Taşkent'te de kutlandı. 31 Aralık Azerbaycanlılar Dayanışma Günü vesilesiyle açılışı bu y

Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma (Hemreylik) Günü Taşkent'te de kutlandı. 31 Aralık Azerbaycanlılar Dayanışma Günü vesilesiyle açılışı bu yıl Eylül ayında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından yapılan Azeri Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Törene çok sayıda davetli katıldı.

Törende günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı yapan Azerbaycan'ın Özbekistan Büyükelçisi Namık Abbasov yaptı. Büyükelçi Abbasov, törende yaptığı konuşmada '31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü'nün aynı zamanda Türk dünyasının dayanışma günü olduğunu' söyledi. Abbasov bu günün merhum Haydat Aliyev'in halkına bıraktığı en önemli miraslardan biri olduğunu kaydetti. Abbasov, Aliyev'in gösterdiği yolda ilerleyen Azerbaycan'ın bugün dünya arenasında önde gelen ülkeler arasında kendine yer edinmiş ve iftihar edilecek bir kalkınmışlık düzeyine geldiğini dile getirdi.

Törende daha sonra mahalli Azeri sanatçılar tarafından müzikal bir program sunuldu. Sahne alan sanatçılar seslendirdikleri parçalarla davetlilere hem duygulu ve hem de neşeli anlar yaşattı. Davetliler hareketli parçalara danslarıyla eşlik etti. Yerlerinden kalkan davetliler, hareketli parçalar eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendi. Cihan'a konuşan davetliler bu anlamlı günü kardeş bir ülkede kutlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Davetlilerden ve Azeri yerel sanatçı ilham Abdullayev "Özbekistan'da yaşayan Azerbaycanlılar olarak bu günü hasretlerle beklemiştik. Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev tarafından açılan bu merkezde bugün bu bayramımızı kutluyoruz. Bizlere bu günleri gösteren Allaha şükürler olsun" dedi.

Bayan davetlilerden İroda Mamadova ise "Bize bu günleri hediye eden merhum cumhurbaşkanımız Haydar Aliyev'e 50 milyon Azeri halkı adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm dünya Azerbaycanlılarının bu gününü tebrik ediyorum" diye konuştu.

Şair Bahtiyar Rıza da "Bugün bütün Türk dünyasının birleşme günüdür. Bugün sadece Azerbaycanlıların değil; Anadolu Türklerinin, Kerkük Türklerinin, Türkmenlerin ve Özbeklerin birleşme günüdür. 300–400 Türkün bayramıdır bugün. Çünkü bugün mü yarın mı sonunda birleşmeliyiz" diye duygularını dile verdi.