AK Parti'li Alır: Ülkenin çeşitli yerlerinde Ahmedi Hani kültür merkezleri açılmalı

AK Parti Ağrı Milletvekili M.Hanifi Alır, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ağrı'dan başlamak suretiyle değişik yerlerde Ahmedi Hani kültür merkezleri aç

AK Parti Ağrı Milletvekili M.Hanifi Alır, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ağrı'dan başlamak suretiyle değişik yerlerde Ahmedi Hani kültür merkezleri açmasını istedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nde görüşülen 2011 yılı Genel Bütçe Yasası'nın 25. maddesi üzerine söz alarak AK Parti'nin 8 yılda yaptığı hizmetleri ve değişiklikleri değerlendirdi. Alır, AK Parti idaresinde Türkiye'nin uluslararası alanlarda saygın ve sözü dinlenen bir ülke konumuna geldiğini ifade etti.

AK Parti döneminde Türkiye'nin insan hakları alanında da büyük ilerlemeler kaydettiğini belirten Milletvekili Alır, ''Yine bu dönemde işkence ve kötü muameleler sıfırlanmıştır. Komşu ülkeler ile de aynı şekilde sıfır problem yaşanmış, aramızdaki sınırlar adeta kaldırılmıştır. Başbakanımız Türkiye gibi Lübnan'da da aynı düzeyde açık hava mitingleri yapmıştır.'' dedi.

Konuşması sırasında 'Memu-Zin' adlı eseri Kürtçe bastıran ve Kültür Bakanlığı Yayınları arasına alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a teşekkür eden Alır, Bakan Günay'dan öncelikle Ağrı'dan başlamak suretiyle Ahmedi Hani kültür merkezleri açmasını talep etti.