Ehl-i Beyt Eskişehir'de dualarla anıldı

Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği(EGSİAD )ve Yunusemre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği(YUSEV) tarafından düzenlenen progr

Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği(EGSİAD )ve Yunusemre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği(YUSEV) tarafından düzenlenen programda Ehl-i Beyt'i dualarla anıldı.

Anemon Otel'de gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi ve Kerbela Kitabı'nın yazarı Prof. Dr. Hüseyin Algül, konuklara Hz. Muhammed (sav)'i ve Ehl-i Beyt anlattı. Algül, "Ehl-i Beyt Alevi ve Sünni ayrımı yapılmadan tüm Müslümanların gözbebeğidir." dedi.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Muhammed Nebi Yıldızbaşı, "Konu Efendimiz ve O'nun Ehl-i Beyt'i olunca salon dolup taşıyor. Biz Alevisi ile Sünnisi ile bir bütünüz" diye konuştu. Yıldızbaşı, programın düzenlenmesinde katkıları olan işadamları ve esnaflara teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından Grup Ufuk, ney eşliğinde ilahiler seslendirdi.

"EHL-İ BEYT MÜSLÜMANLAR İÇİN BAMBAŞKADIR"

Fuzuli'den bir mersiye ile söze başlayan Prof. Dr. Hüseyin Algül, Ehl-i Beyt'in Hz. Peygamber tarafından ne denli sevildiğini anlattı. Hz. Ali, Hz. Fatıma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in Hz. Peygamber için ifade ettiği değerin bambaşka olduğunu belirten Algül sözlerine şöyle devam etti: "Ehl-i Beyt denildiğinde burnunun direği sızlamayan Müslüman yoktur. Bizim için Sahabe'nin ve Ehl-i Beyt'in ifade ettiği anlam çok farklıdır. Ülkemizde kabrinin bulunmasından şeref duyduğumuz Hz. Eyyüb El Ensari bizim için bambaşkadır. Ehl-i Beyt'in böylesine sevilmesi peygamberimizin onlara verdiği önem sebebiyledir. Ehl-i Beyt'i Peygamberimizin sevdiği gibi sevmeli, birlik beraberliğimiz adına onlardan ders almalıyız."

"ECDADIN EHL-İ BEYT'E VERDİĞİ DEĞERİ VERMİYORUZ"

Osmanlı'nın ve ecdadın Ehl-i Beyt'e verdiği değerin günümüzde unutulduğunu ifade eden Algül, "Böyle güzel programlar düzenlenmeye devam etmelidir. Birlik ve beraberlik adına bunların yapılması gerekir. Ecdadımızın Ehl-i Beyt'e verdiği önemi bizler unuttuk. Osmanlı'da Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in soyundan gelen 'Şerif' ve 'Seyyid'ler için devlet nezdinde ayrı bir kurum oluşturulmuştur. Bu kurumun başına da büyük bir alim getirilerek, devlet büyükleriyle aynı muameleyi görmüştür. Bu alimler seferlerde imamlık yapar, sancağı taşırlarmış. Ecdadın Ehl-i Beyt'e verdiği önem bu derecede iken bizler onları yeni yeni anmaya başladık. İnşallah bundan sonra bu programları devam ettiririz." İfadelerini kullandı.

"HZ. HASAN ve HZ.HÜSEYİN'E HAKSIZLIK YAPILIYOR"

Hz. Hasan ve Hüseyin'in hilafete sahip çıkmadıklarını iddia eden tarihçilerin iftira attıklarını söyleyen Algül, peygamber torunlarına haksızlık yapıldığını belirtti. Hz. Ali'nin şehit edilişi, haricilerin zararlı faaliyetleri, Emeviler'in Ehl-i Beyt'e yaptığı zulümler ve Kerbela Hadisesi'ni anlatan Algül'ün konuşmasının ardından Eskişehir Reşadiye Camii İmam- hatibi Fedai Can, hatim duası yaptı.

Programa AK Parti Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, EGSİAD Genel Koordinatörü Muhammed Nebi Yıldızbaşı, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir katıldı.