Bursaray üniversite hattında seferlere resmen başladı

Bursa'da, şehiriçi ulaşımın rahatlatılması amacıyla Bursaray'ı üniversiteyle buluşturmak için yapılan hattın Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce istasyonla

Bursa'da, şehiriçi ulaşımın rahatlatılması amacıyla Bursaray'ı üniversiteyle buluşturmak için yapılan hattın Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce istasyonlarında yolculu seferler, düzenlenen törenle başladı.

BursaRay Görükle hattının ilk üç istasyonunda yolculu seferlerin başlaması nedeniyle Ertuğrul istasyonunda tören düzenlendi. Törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Bakanı Mustafa Bozbey, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Bursaray'ı üniversite ile buluşturacak olan hattın ilk üç istasyonunu yolculu seferlere açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Altepe, yüklenici firma ile yapılan sözleşmeye göre hattın normalde 2011 Eylül'de açılması gerektiğini hatırlattı.

İnşaatı tamamlanan istasyonları bir önce halkın kullanımına açılması konusunda ısrarcı davrandıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Yüklenici firmaya buradan şükranlarımı sunuyorum. Bizim taleplerimizi yerine getirdiler ve inşaatı biten üç istasyonu bugün seferlere açıyoruz. Yani normalinden 10 ay önce bu hattı kullanmaya başlıyoruz. Özlüce'de oturan vatandaşlarımız artık Küçük Sanayi aktarmalı olarak kent merkezine Bursaray'la ulaşabilecek." dedi.

Büyük kentlerde vatandaşların istedikleri yere rahat, güvenli ve zamanında ulaşmalarının büyük bir önem taşıdığını ifade eden Vali Şahabettin Harput ise merkezi ve yerel yönetimlerin yatırımlarıyla Bursa'da bu alanda büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.

Vali Harput, "Yollar, kavşaklar, raylı sistemler gibi ulaşım yatırımlarında kat edilen mesafe her türlü takdirin üstünde." diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Nilüfer halkının yatırımı özlemle beklediğini belirtti. Bozbey şunları kaydetti: "Umarım hattın tamamı da kıza zamanda açılır. Gerek üniversite hastanesine gelen vatandaşlar gerekse öğrencilerle her gün yaklaşık 60-65 bin kişi bu güzergahı kullanıyor. Raylı sistemle karayolu yükü azalmış olur."

Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe kısa süreliğine vatmanlık yaptı.