Başkan Altepe: Çarşının değeri artarsa, Bursa'nın da değeri artar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi ile Çarşı ve hanlar bölgesine yaptıkları tüm çalışmaların çarşının değer

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi ile Çarşı ve hanlar bölgesine yaptıkları tüm çalışmaların çarşının değerini artırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Odası tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Recep Altepe, çarşı ve hanlar bölgesi ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi hedefleyen ve bu doğrultuda çarşının tüm eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, BESOB Başkanı Arif Tak, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Marmara Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Şeref Akgün ile çarşı esnafının da katıldığı toplantıda Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu, yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

Özellikle yaz aylarında soğutma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Tüccaroğlu, "Klima sistemi konusunda bazı firmalarla konuştuk. Ancak buraya temiz hava temini konusunda sorun çıktı. Bu sorunun aşılması konusunda destek bekliyoruz. Bunun yanında çarşımızın pazar günleri ve geceleri de çalışmasını istiyoruz. Orta bölümden bir kapı açılarak bu sağlanabilir. Bunun için de Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini talep ediyoruz. Biz esnaf olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız." dedi.

Bursa'nın kalbinde yer alan çarşıların daha modern hale gelmesi ve alışveriş merkezleri ile rekabet edebilmesi için bir dizi çalışmayı daha önceden hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe ise Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi'nde yaptıkları tüm iyileştirme çalışmalarının çarşıya değer kattığını vurguladı.

Kapalı çarşı zemin katına klima sistemi takılması konusunda gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını dile getiren Başkan Altepe, "Biz istiyoruz ki Bursa'nın kalbinde yer alan çarşımız her yönüyle örnek olsun. Çünkü çarşının değeri artarsa Bursa'nın değeri artar. Bu konuda gerekli her türlü iyileştirmenin sağlanması için destek vermeye hazırız." diye konuştu.