Bakan Demir: AK Parti hükümeti her yerel belediyeye aynı oranda yaklaşıyor (2)

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti hükümetinin belediye ayrımı yapmadığını, herkese eşit seviyede davrandıklarını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti hükümetinin belediye ayrımı yapmadığını, herkese eşit seviyede davrandıklarını söyledi.

Belek'te yapılan İller Bankası Genel Müdürlüğü kurum içi değerlendirme toplantısına katılan Bakan Demir, gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 'Hükümetin Antalya'nın kaynaklarını kestiği iddiasının' sorulması üzerine Bakan Demir, öyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Konuyla ilgili hükümetin tavrının belli olduğunu ifade eden Demir, "Yok öyle bir şey. Olur mu öyle bir şey, hangi çağda yaşıyoruz. Herhangi bir yerel yönetimi bırak, vatandaşa hizmette de AK Parti hizmet anlayışında asla insanları bırakın siyasi düşüncesini hiçbir ayrım yapmaksızın her vatandaşa eşit noktada en etkili hizmeti ilke edinmiştir. Bunun dışındaki her türlü söylem yanlıştır, amacı başkadır." dedi.

Yurt dışı bankalarından 600 milyon dolar yerel yönetimler için kredi kullanılmasının sorulması üzerine ise Bakan Demir, bu paranın yerel yönetimlerin büyük ve nitelikli projeleri için alındığını belirtti. Uluslararası kaynaklar kullanılarak alınan desteklerin İstanbul, Antalya ve Denizli illerini kapsayan belediyelerden gelen projeler için kullanıldığını ifade eden Demir, "Yerel yönetimlerle İller Bankası'nın çalışmaları son yıllarda çok verimli. Yerel yönetimler İller Bankası'nı yanlarında büyük bir güç olarak görüyorlar. İller Bankası'nın kullandığı kaynaklar yerel yönetimlere nitelikli, gerekli olan projelere kullandırılıyor. Her yerel yönetim her talep ettiği krediyi almıyor." dedi.

Verilen kredilerle ilgili İller Bankası'nın farklı olarak bir değerlendirmesi olduğunu hatırlatan Bakan Demir, belediyelerin projelerinde aksaklıklar görüldüğü taktirde kredinin kesildiğini, yerel yönetimin yanlış işler uygulaması doğrultusunda kredinin iptal edildiğini vurguladı.