Ak Parti İl Başkanı Ayar'dan Vergili'ye Cevap

AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından kendisine yönelik yapılan açıklamalara cevap verdi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından önceki gün basın aracılığıyla kendisi hakkında yapılan eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ayar, uzun zamandır gündemde oluşan bazı konular olduğunu ve bu konulara istinaden yazılı bir basın açıklamasıyla gerekli olan bilgilendirmeyi yaptığını söyledi. Yaptığı basın açıklamasının akabinde hemen gelen bir cevap olduğunu belirten Ayar, "Böyle bir şey doğru değil. Ben böyle bir polemiğe girmeyi doğru da bulmuyorum. Günü vakti geldiği zaman söylenmesi gerekenler olduğu zaman söylenecektir. Hemen böyle o onu dedi, bu bunu dedi noktasında karşılıklı bir düello, karşılıklı polemik oluşturmak noktasında biz cevap vermeyi uygun bulmuyoruz. Gerekli konularla ilgili açıklamayı vakti zamanı geldikçe yaparız, açıklama yapmaktan da zerre kadar çekincemiz yoktur. Vakti zamanı geldiğinde tekrar sizlerle bunları paylaşacağız. Bugün için hemen şu şöyle oldu, bu böyle oldu demek Karabük kamuoyu adına da hoş olmayan bir polemiktir. Biz polemik yapmak adına değil, gündemdeki olayları değerlendirmek adına açıklama yapıyoruz. Yine bundan sonraki tarzımız ve tavrımız bu şekilde devam edecektir. Tabii ki herkes söyleminde hürdür, özgürdür isteyen istediğini söyleyebilir. Burada önemli olan isnat edilen konuların bilinerek, öğrenilerek konuşulmasıdır. Mesela çelenk konusu sehven bir konudur bunu o günkü süreçte konuştuk, kaç ay sonra tekrar böyle bir konuya ben cevap vermekten hayıflanırım. Bu basın açıklamasına istinaden ben cevap veren pozisyonunda olmak istemiyorum. Böyle bir konumu da doğru bulmuyorum. Bu konuları oturduğumuz basın açıklamalarında, yapacağımız televizyon programlarında tek tek hepsini sorarsınız ve gerekli cevaplar da verilir. Ama böyle karşılıklı bir kişi bana şunu sordu böyle bir şekilde ben cevap verme noktasında bulunmak istemiyorum. Polemik noktasına da gelmek istemiyorum. Konu ve gündeme dair olayları otururuz vakti zamanı geldiğinde tekrar değerlendirmesini yaparız" dedi.
AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar gazetecilerin, "Yapılan açıklama teşkilat adıyla yapıldı ama Belediye Başkanının açıklamaları direk sizin üzerinize, bunu teşkilat olarak mı yaptınız yoksa İl Başkanı Ömer Ayar olarak mı yaptınız" sorusuna ise Ayar, "Basın açıklamasının altında AK Parti İl Teşkilatı diye yazıyordu. Ortak bir basın açıklamasıdır ama bizim adımıza şahsi olarak yapılan hitaplara da günü geldiğinde hepiniz bana sorarsınız yine söylüyorum kamuoyunu aydınlatma adına siz sorarsınız hepsinin cevabını alnımız ak net bir şekilde veririz öyle bir kişinin şöyle demesiyle olmuyor bu işler. Bu işlerde bir isnat varsa itam ettiğiniz konularla ilgili bilgi, belge, nokta olarak sorarsınız cevabını alırsınız" diye konuştu.
Ayar yine gazetecilerin, "Belediye Başkanı Vergili'nin yatırımlarını engelledikleri yönündeki açıklama yaptığı" şeklindeki soruyu ise, "Bakın hep aynı noktaya geliyoruz. Bu konularla ilgili yeri vakti geldiği zaman cevap verilecek. Ama bugün ben ona cevaben burada tek tek sorunuza cevap vermek istemiyorum. Genel bir söylemimi söyledim. Bu söylem ışığında biz vakti geldiği zaman kamuoyuyla paylaşmak adına bununla ilgili açıklamalar yapacağız. Gününü, vaktini, zamanını biz belirleriz. Kimse bu noktada bize vakti zamanı belirleyecek bir itici güç olamaz" dedi.