Yunus Emre Kültür Merkezi, farklı ülkelerden şiir everleri bir araya getiriyor

İngiltere'nin başkenti Londra'da geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılışı yapılan Yunus Emre Kültür Merkezi, kültürel faaliyet

İngiltere'nin başkenti Londra'da geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılışı yapılan Yunus Emre Kültür Merkezi, kültürel faaliyetlerine başladı. Yüzyıllardır medeniyetlerin beşiği olan İstanbul'a ait farklı manzara resimlerinin konulduğu Yunus Emre Kültür Merkezi, Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıtmanın yanında bir hoşgörü merkezi haline geldi.

Londra'da merkezi bir konumda bulunan kültür merkezinde farklı ülkelerden şiir severler bir araya geldi. Etkinlikte Yunanistan, Sri Lanka, İngiltere, Türkiye, İtalya ve Arap ülkelerinden katılımcılar yer aldı. Daha sonra farklı dillerde şiirler seslendirildi. Mevlana'dan da bazı dizeler okundu. Halkın ilgisini çeken Kültür Merkezi'nin yakın zaman içinde ülke çapında tanınır bir konuma gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Londra'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, söz konusu binayı törenle açmış ve İngiltere'de yaşayan soydaşların bu merkeze sahip çıkması çağrısında bulunmuştu.