Oud - UD (kopuz) En eski Türk çalgısı

Oud - UD Eski Türk halkları vardı benzer denilen alet kopuz . This instrument was thought to have magical powerswas brought to warsused in military bands. Bu alet ve sihirli güçleri olduğu düşünülen savaşları getirildi ve askeri bantlarında kullanılır.

Oud - UD (kopuz) En eski Türk çalgısı
Oud - UD Eski Türk halkları vardı benzer denilen alet kopuz . This instrument was thought to have magical powerswas brought to warsused in military bands. Bu alet ve sihirli güçleri olduğu düşünülen savaşları getirildi ve askeri bantlarında kullanılır.

UD VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Ud kelimesinin aslı Arapça dır: "sarısabır veya ödağacı" anlamındaki "el-oud'dan gelir. Baştaki 'el'- kelimesinin, bazı dillerde olup bazılarında olmayan harf-i tarif (belirgin tanım edatı) olduğunu bilen Türkler bu edatı atmış, geriye kalan 'oud' ('eyn, waw, dal) kelimesini de -gırtlak yapıları 'eyn'e uygun olmadığı için- "ud" şekline sokmuşlardır. Dillerinde tanım edatı olan Batılılarsa, 11-13. yüzyıllar arasındaki Haçlı seferleri sırasında tanıyıp Avrupa'ya götürdükleri bu saza, luth (Fr.), lute (İng.), Laute (Alm.), liuto (İtal.), Alaud (İsp.), Luit (Dat.) gibi hep L ile başlayan isimler vermişlerdir. Hatta 'saz yapıcılığı' anlamında bizde de kullanılan 'lütye' kelimesi de yine luth'den yapılmadır (aslı luthier).

(Kurdî veya Kurdkî) geniş Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-İranî kolunun kuzey-batı İrani grubuna girer ve Türkiye'nin doğu ve güney doğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'in kuzeyi ve doğusu ve İran'ın batısında konuşulmaktadır[5]. Orta Doğu'nun Arapça, Türkçe ve Farsçadan sonra en çok konuşulan dördüncü dilidir

Yapı olarak Altay dil ailesine giren Türkçe ve bir Sami dil olan Arapçadan çok farklıdır. Ama hem gramer hem de bazı temel sözcükler açısından gerek Avestî ve Sankrit gibi eski diller, gerek Fransızca, İngilizce, Rusça ve Almanca gibi çağdaş Avrupa dilleri ile önemli benzerlikler arz eder. Aynı kökten gelen Kürtçe ile Farsça arasındaki benzerlik ve farklılıklar ise Latinceden türeyen Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca arasındaki ayrılıklarla karşılaştırılabilir. Bir kısım sözcükler aynı eski İranca kökenden gelip, zamanla değişik bir evrim sonucu bugün iki dilde tamamen farklı telaffuz edilmektedir. Her iki dilin ayrıca tamamen kendilerine özgü zengin kelime hazineleri, morfoloji, fonoloji ve gramer kuralları vardır. Örneğin Kürtçede önemli bir rol oynayan adların, Fransızcada olduğu gibi eril ve dişil olarak cinslere göre ayrımı olayı Farsçada yoktur.

Google Doodle bu sefer çok aktif bir logo ile karşımızda. Bir kez daha değişen Google Doodle, yılbaşı tatili için bize kartpostal önerileri sunuyor. Yaklaşık 17 resmi barındıran logo adeta çözülmesi gereken bir sır, aşılması gereken bir labirent gibi. Beyazgazete bu labirenti aştı.

İŞTE GOOGLE DOODLE KARTPOSTALLARINDAKİ SIR

St. Basil's Cathedral
Buche de Noel
Acropolis
Pierogi
Great Wall of China
Mt. Fuji
Indian dance styles
Chili pepper
Oud
Sydney Harbour
Nepal
Venice gondolas
Chilean vineyards
African kanga
Up on the housetop
Henna lamp

halkları vardı benzer denilen alet kopuz . This instrument was thought to have magical powerswas brought to warsused in military bands. Bu alet ve sihirli güçleri olduğu düşünülen savaşları getirildi ve askeri bantlarında kullanılır. This is noted in the Göktürk monument inscriptions, the military band was later used by other Turkic state's armieslater by Europeans. [ 6 ] According to musicologist Çinuçen Tanrıkorur today's oud was derived from the kopuz by Turks near Central Asiaadditional strings were added by them. [ 7 ] Others trace the oud to an early version of the Iranian barbat . Bu da kaydetti Göktürk anıt yazıtlar, askeri bando Avrupalılar oldu daha sonra Türk devletinin orduları tarafından kullanılan diğer sonra. [6] müzikolog göre Cinuçen Tanrıkorur bugünün ud ilave edildi dizeleri ve ek Asya Orta yakınlarındaki kopuz tarafından Türkler çıkmadır onlar tarafından. [7] Diğerleri İran sürümünü erken bir ud iz barbat .

Today's oud is totally different from the old prototypesthe Turkish oud is different from the Arabic oud in playing styleshape. Bugünün ud tamamen eski prototip ve Türk ud gelen stil ve şekil oynamaya Arap ud farklı farklıdır. The Turkish oud is derived from modifying the Arabic oud: its development has been attributed to Manolis Venios, a well known Greek luthier who lived in Constantinople (Istanbul) in the late 19thearly 20th centuries. [ citation needed ] In GreeceArmenia musicians use the Turkish oudstunings. [ citation needed ] Türk ud ud Arapça değiştiriyorsa türetilir: gelişimini yüzyıllar 20 erken ve has been atfedilen) yılında 19. İstanbul (yaşamış Konstantinopolis Luthier Manolis Venios, iyi bilinen bir Yunan [. kaynak belirtilmeli müzisyenler] yılında Yunanistan ve Ermenistan tunings kullanımı Türk Ud ve. [ kaynak belirtilmeli ]

The oud has a particularly long tradition in Iraq , [ 8 ]a saying goes that in its music lies the country's soul. [ 8 ] A ninth-century Baghdad jurist praised the healing powers of the instrument,the 19th century writer Muhammad Shihab al-Din related that it "places the temperament in equilibrium""calmsrevives hearts." [ 8 ] Following the invasion of Iraqthe overthrow of the secular Hussein regime in 2003, however, the increasing fervor of Islamic militants who consider secular music to be haraam (forbidden) forced many Oud players or teachers into hiding or exile. [ 8 ] Ud içinde özellikle uzun bir geleneğe sahip Irak , [8] bir ruh ülke söyleyerek gider onun müzik yatıyor. [8] Bir dokuzuncu yüzyılda Bağdat hukukçu alet güçlerin şifa övdü ve 19. yüzyıl yazarı Muhammed Shihab al-Din ile ilgili "ve kalpleri ve canlanıyor yatıştırır." o "yerlere mizaç denge [8] ardından Irak'ın işgali ve laik yıkılması Hüseyin'in 2003 yılında rejim, ancak militanların düşünün İslam ateşini artan laik müzik olmak Haram (yasak) zorla birçok Ud oyuncu ya da öğretmenler sürgüne gizleme veya. [8]