İşçi Partisi, Ergenekon davasının görüntülerini sitesinden yayınladı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Doğu Perinçek'in yargılanması ile ilgili görüntüler, genel başkanlığını yaptığı İşçi Partisi (İP)'in inte

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Doğu Perinçek'in yargılanması ile ilgili görüntüler, genel başkanlığını yaptığı İşçi Partisi (İP)'in internet sitesinden yayınlandı. Ergenekon davalarında görüntü çekilmesi yasak olmasına karşın, ilk defa duruşmalara ilişkin bir görüntü kamuoyuna yansımış oldu. 6 dakika 3 saniye süren görüntülerin üzerinde ise Türkiye Gençlik Birliği (TGB)'nin internet adresi olan "tgb.gen.tr" yazıyor.

İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, 22 Aralık'ta İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında Ergenekon davasının 7 Haziran 2010 günlü görüntülerini basın mensuplarına izletmişti. Görüntülerin İşçi Partililer tarafından cep telefonu ile kaydedildiği iddia ediliyordu. Savunma delili olarak şüpheli avukatlarına mahkemece verildiğini iddia eden Önsel, bu görüntülerin Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2010/819 esas sayılı dosyasında bulunduğunu ileri sürmüştü. 5 Haziran'da İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz'in Ergenekon davası kapsamında tutuklandığını dile getiren Önsel, 7 Haziran'daki duruşmada da bu durumun Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey tarafından protesto edildiğini söylemişti.

Özbey'in konuşmasından sonra Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün cübbesini çıkartarak duruşmaya ara verdiği sırada izleyici bölümündeki kişilerin dakikalarca slogan attığını dile getiren Önsel, basın toplantısında "7 Haziran'daki Ergenekon duruşmasında yurttaşlar ve avukatlar Atatürk'ün Bursa Nutku'ndan aldıkları güçle isyan etmişlerdir. Bu insani ve demokratik tepki nedeniyle 119 yurttaşımız hakkında kamu davası açılmıştır. 119 yurttaşımız, 24 Aralıkta Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacaklardır. Bu davada bir örgüt suçu olmadığı gibi suçlu da yok. İlk defa bu insanlar yan yana gelmişlerdir. Bizler bu adaletsizliğe son verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.