Cumhurbaşkanı Gül: Türkiye-ABD ilişkileri ilgisiz bir konunun esiri olmaktan kurtuldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi'nde geçmemesinin Türk-Amerikan ilişkisini ilgisiz bir konunun esiri olmaktan ku

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi'nde geçmemesinin Türk-Amerikan ilişkisini ilgisiz bir konunun esiri olmaktan kurtardığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) toplantılarını ardından basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Gazetecilerin "Ermeni Tasarısı'nın ABD Temsilciler Meclisi gündeminden düşmesi" ile ilgili sorusu üzerine Gül, "Nihayet tabii ki doğrusu oldu." yorumunu yaptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuyla ilgili açıklama yaptığını hatırlatan Gül, ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı Clinton başta olmak üzere ABD yönetimine teşekkür etti.

Alınan kararla Türk- Amerikan ilişkilerinin ilgisiz bir konuya esir olmaktan kurtarıldığını vurgulayan Gül, "Sadece ikili meseleler değil, bölge sorunlarında, dünyayı ilgilendiren önemli konularda ne kadar yakın işbirliği içinde olduğumuz ortadayken, böyle bir konu her şeyi esir alırdı. Onlar da bunun farkında olduğu için gerekli gayreti gösterdiler ve sağduyu hakim oldu." ifadesini kullandı.