Bahçelievler Gazi Öğrencileri İstanbul'da Stres Attı

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu Gezi Kulübü tarafından geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'a kültürel bir gezi düzenlendi. 83 öğrenci ve 8 öğretmenin katıldığı gezi muhteşem geçti.

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu'ndan İstanbul'a hareket eden kafilenin ilk durağı, Sultan Abdülaziz tarafından Sarkis Balyan'a yaptırılmış olan ve inşasında beş bin kişinin çalıştığı ve inşaatta çalışan işçilere moral ve şevk vermek amacıyla müzisyenlerin sürekli müzik çaldıkları, 4 yılda yapımı tamamlanmış olan Beylerbeyi Sarayı oldu. Otantik mobilyalar, halılar, perdeler ve diğer eşyaların olduğu gibi korunduğu iki katlı saray, haremlik ve selamlık bölümlerini ihtiva eden 26 oda 6 salon ve 6 banyodan oluşuyor. Burada öğrenciler sarayın tüm bölümlerini merak dolu bakışlarla izleyerek tarihte derin bir yolculuk yaptılar.
İstanbul gezisinde daha sonra Minyatür Türkiye Parkı Miniatürk'ü gezen öğrenciler hayran kaldıkları mekânda, mini boğaz köprüsünden geçip, ülkemizdeki tarihi yapıtlara ait minik modeller hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldular.
Bir günlük gezinin öğleden sonraki bölümünde Yunus Gösteri Merkezi'ni ziyaret eden Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu kafilesi büyük ama sevimli yunus balıklarının gösterilerini heyecanla izlediler. Kafiledeki öğrencilerin birçoğunun ilk kez görme fırsatı bulduğu yunusların gösterisi mükemmeldi.
İstanbul gezisinin son durağında öğrenciler ülkemizde ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi M. Koç Müzesi'ni ziyaret ettiler. Haliç'in kıyısında, endüstriyel arkeolojinin önde gelen örneklerinden olan muhteşem binalar içinde yer alan ve koleksiyonu gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içeren müzede öğrenciler araba, gemi ve uçak modellerini yakından incelediler.
Bahçelievler Gazi öğrencileri, unutulmayacak okul gezilerinden birini gerçekleştirmenin sevincini ve mutluluğunu yaşarken, gezinin düzenlenmesinde emeği geçen okul müdürü Lütfü Sarı'ya, müdür yardımcılarına, gezi kulübüne ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.