Abd Temsilciler Meclisi'nde Sözde Ermeni Yasa Tasarının Oylanmaması

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda sözde Ermeni tasarısının görüşülmemesi ve tatile giren meclisin görev süresi sona erdiği için tasarının geçersiz olmasını iktidar ve muhalefet partisi vekilleri olumlu bulurken sürekli bu konunun ABD tarafından gündeme getirilmesini ise eleştirdi

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda sözde Ermeni tasarısının görüşülmemesi ve tatile giren meclisin görev süresi sona erdiği için tasarının geçersiz olmasını iktidar ve muhalefet partisi vekilleri olumlu bulurken sürekli bu konunun ABD tarafından gündeme getirilmesini ise eleştirdi.
ABD Temsilciler Meclisi, 11 Eylül ile ilgili tasarının oylanmasının ardından tatile girdi. Yeni Meclis Ocak ayında göreve başlayacağı için sözde Ermeni Yasa Tasarısı da kadük oldu. Kararla ilgili iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, konunun her sene Demokles'in kılıcı gibi Türkiye'nin önüne getirilmesini eleştirdi. Amerika'da Ermeni ve Yahudi lobisinin çok güçlü olduğuna dikkat çeken Atılgan, iki ülke ilişkilerinde
Amerika'nın zaman zaman bu yönteme başvurduğu söyledi. Atılgan, "Şu an özellikle Türkiye'nin İran ve İsrail ile olan politikaları nedeniyle Türk-Amerikan ilişkileri tıkanmış durumda. Dolayısıyla bu tıkanıklığın önünü açmak için ABD tarafından bir hamle olarak değerlendirmek lazım" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ise ABD Temsilciler Meclisi'nin aldığı kararın sevindirici olduğunu söyledi. ABD'de böyle bir kararın alınmasını Wikileaks belgelerinden dolayı Amerika'nın Türkiye'ye kendini affettirmesi olarak değerlendiren Sevigen,"Yine de bunun onaylanmaması çok ciddi bir olay" değerlendirmesinde bulundu.
CHP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı ise bu sefer tasarının oylanmasının atlatıldığını ancak konunun 24 Nisan'da tekrar gündeme geleceğini savundu. Pazarcı, "Sorunun esası çözülmeden bu iş bitmeyecek" diye konuştu.
AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ise Türkiye'nin konumu itibariyle çok kritik bir noktada bulunduğunu ve başarılı siyasi istikrarından dolayı dikkat çeken bir ülke olduğunu söyledi. "Türkiye'yi rahatsız edecek haberlere hazırlıklı olmalıyız" diyen Bayramoğlu, bu konunun önümüzdeki dönemlerde de gelebileceğini ifade etti. Türkiye'deki bütün çevrelerin bu ve benzeri konularda yekvücut olması gerektiğini vurgulayan Bayramoğlu, bunun Türkiye'yi her zaman başarılı ve haklı çıkaracağını belirtti.
Bayramoğlu, "Siyasi yaptırımların içerisinde bu ve benzeri ayak oyunları olur" dedi.