Kuşakkaya Köyünde 600 Fidan Toprakla Buluştu

Orman İşletme Müdürlüğü ve Kuşakkaya İlköğretim Okulu işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 600 adet fidan toprakla buluştu.

Adıyaman merkeze bağlı Kuşakkaya köyüne beraberindeki heyetle birlikte gelen Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, genç, yaşlı, kadın erkek olmak üzere yaklaşık 500 kişi tarafından alkışlar ve zılgıtlarla karşılandı. Yoğun ilgi ve sevgiyle karşılanan Vali Ramazan Sodan, gördüğü yoğun ilgiden memnun olduğu gözlendi. Kuşakkaya İlköğretim Okulu ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje çerçevesinde fidan dikimine geçildi.
Kuşakkaya İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Ay, ormanların bir ülkenin en değerli biyolojik kaynakları ve varlıkları olduğunu belirterek, ormanlar hayvanlar için bir barınak, tüm canlılar için ise sürekli havayı temizleyen bir fabrika olduğunu söyledi.
Adıyaman Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin ise 'Herkes Bir Fidan Diksin' kampanyası kapsamında her ferdin bir fidan dikmesi gerektiği, ağaç sevgisinin küçük yaşlarda çocuklara aşılanması ve vatandaşlarımızın orman sevgisi konusunda bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.
Vali Ramazan Sodan ise, daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir Adıyaman için canla başla çalıştıklarını dile getirerek, "Yeşillikler içinde bir Adıyaman yaratmak için hem Çevre ve Orman İl Müdürlüğümüz hem de Orman İşletme Müdürlüğümüz yoğun gayret sarf etmektedirler. Orman İşletme Müdürlüğümüz Adıyaman'da yaklaşık 5 bin hektar alanda rehabilitasyon çalışması yapmaktadır. 2010 yılında Adıyaman'da 10 Milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefledik ve bunu gerçekleştirmenin gayreti içerisinde çalışmalarımızı
devam ettiriyoruz. Bu çalışmalarda 287 hektarda Kızılçam, Karaçam, Sedir, Servi, Badem fidanları olmak üzere 296 bin adet fidan dikimi yapılmıştır. Yine 864 hektar alanda Palamut, Karpelli, Sedir, Kızılçam, Badem tohumları olmak üzere 114 bin 250 kilogram tohum ekimi yapılarak toprağa kavuşturulmuştur" dedi.
Kuşakkaya köyünde düzenlenen fidan dikim törenine Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, köylüler ve öğrenciler katıldı.