Kayak Federasyonu Başkan Vekili Çepni: Büyük organizasyonlar bize tecrübe kazandırıyor

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkan Vekili Mükremin Çepni, Erzurum'da gerçekleştirilecek olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları gibi büyük

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkan Vekili Mükremin Çepni, Erzurum'da gerçekleştirilecek olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları gibi büyük organizasyonların Türkiye'ye tecrübe kazandıracağını söyledi.

Türkiye Kayak Federasyonu ile Kayak İl Temsilciliği tarafından düzenlenen kulüplere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Erzurum'da gerçekleştirilecek olan 2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları ve kulüplere yönelik yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgiler veren Çepni, "2011 yılında Türkiye olarak çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak olan Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları, dünya'da ki yapılan en büyük kış organizasyonları arasında yer almaktadır. Bunun ülkemizde yapılıyor olması bizim için ayrıca bir övünç kaynağıdır. Dolayısıyla Erzurum'da bunun çalışmaları had safhadadır. Tesisleşme ve yapılaşmanın tamamı bitirildi ama tüm ülkemizde şuan kar var, Erzurum'da kar yok. İnşallah oyunlardan önce kar olacağına inanıyoruz. 2011 olimpiyatlarına ülke olarak büyük bir katılım sağlayacağız. Madalya ümidimiz var mı derseniz, biliyorsunuz bu yoğun bir çalışma temposu ve alt yapıya bağlı. İnşallah madalya alabiliriz ümidiyleyiz ama bu bize büyük bir tecrübe kazandıracaktır. Yani böyle büyük organizasyonların nasıl yapıldığını öğrenmiş olacağız. İnşallah bundan sonra daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağız diye ümit ediyoruz. Bunlara en büyük adaylardan bir tanesi de Kayseri'dir." dedi.

Kayseri'de Büyükşehir Belediye'sinin başlattığı Erciyes Master Projesi'nin olduğunu hatırlatan Çepni, bu projenin hayata geçirildiğini ve bu sene 6 mekanik tesis ve karlama ünitelerinin ihalesinin yapıldığını dile getirdi. Yapay karlama ünitesinin de bittiğine değine Çepni, "6 mekanik tesisinde 3'ü bitmek üzere, diğerleri ise çok kısa zamanda bitirilecek. Toplamda Erciyes Master Projesi bitirildiğinde Türkiye İç Anadolu'da çok büyük bir kayak merkezine kavuşmuş olacak. Dolayısıyla hem Kayseri, hem Erzurum iki tane büyük kayak merkezine kavuşmuş olacak. Bu sayede Türkiye olarak büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak düzeye geleceğiz." şeklinde konuştu.

Çepni, milli takıma seçilecek olan sporcularla ilgili yeni düzenlenme yaptıklarını belirtti. Milli takıma seçilecek olan sporcuları bundan sonra Türkiye şampiyonasından sonra seçeceklerini aktaran Çepni, yarışmada ilk 5'e giren sporcuların milli takıma alınacağını vurguladı.