Irak'ın En Büyük Alışveriş Merkezi Famıly Mall Açıldı

Kiralama ve yönetimini Jones Lang LaSalle Türkiye'nin gerçekleştirdiği Kuzey Irak'ın Erbil şehrindeki en büyük alışveriş merkezi Family Mall, hizmete girdi.

Yatırımcı firma Darin Co. adına ev sahipliğini üstlenen Danışman Robert H. Wallington'un Darin Co.'yu tanıtarak, Family Mall hakkında bilgi verdiği açılış konuşmasını takiben Bölgesel Yönetim Başbakanı Dr. Barham Saleh ve Jones Lang LaSalle Türkiye, Sermaye Piyasaları ve Danışmanlık Hizmetleri Direktörü Dr. Kıvanç Erman birer konuşma yaptılar.
Dr. Barham Saleh, konuşmasında Erbil'in kazandığı modern alışveriş merkezinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türk perakende sektörünün temsilcilerine de bölgeye gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.
Dr. Kıvanç Erman ise, "Family Mall, bölgenin perakende piyasasının çıtasını yükseltti. Türk perakendeci cirolardan çok memnun. Açılış günü 30 binden fazla insan tarafından ziyaret edilmesi bizi ayrıca gururlandırmıştır" dedi.
Toplam 43 bin metrekare'lik toplam kiralanabilir alanı bulunan Family Mall bünyesinde; aralarında YKM, LCW, Koton, Kiğili, Defacto, Aydınlı Grup (US Polo, Pierre Cardin), Atasay, Dagi,Tabuu, Lufian, Bisse, Perspective, Flo, YKM, Sunset Mayo ve İç Giyim, Çilek, Panço, Colins, Rodi Mood, LTB, Xint, İşbir Yatak ve Mado'nun da bulunduğu 60 Türk markası yer alıyor. Koçtaş ile ilk yurtdışı yatırımını Family Mall'da gerçekleştirirken Carrefour da bölgedeki ilk mağazasını Family Mall'da açmak üzere dekorasyon
çalışmalarına başlamış bulunuyor.
Family Fun Eğlence Merkezi'nin hemen yanında konumlandırılan Family Mall bir aile merkezi özelliği de taşıyacak, AVM bünyesindeki 14 salonlu Empire's Sineması da Erbil halkına hizmet verecek.
Family Mall ile birlikte, Jones Lang LaSalle Türkiye'nin yönetimini üstlendiği alışveriş merkezlerinin sayısı 12'ye, toplamda ise 700 bin metrekare'ye ulaştı.