İnegöl Fuarlarının Geleceği Masaya Yatırıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen mobilya fuarları sektör temsilcileri tarafından tartışıldı.

İnegöl Fuarcılık Şirketi (İFOR) tarafından Kültürpark'taki Gölbaşı düğün salonunda MODEF ve MOYAF 2011 fuarları ile İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu (İMTG) hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İMTG eski Başkanı İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) kurucu yönetim kurulu üyesi Ahmet Güleç, Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile 150 civarında firma temsilcininin katıldığı toplantıda, bazı mobilyacılar, yılda iki kez yapılan fuarların İnegöl'e zarar verdiğini, en kısa sürede büyük bir fuar alanı yapılıp fuar sayısının bire indirilmesi gerektiğini söyledi.
Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, bu yıl İnegöl Mobilya Yan Sanayi ve Ahşap Makineleri Fuarı'nın (MOYAF) dördüncüsünü gerçekleştireceklerini belirterek, "Çalışmalara başladık. 9-13 Mart 2010 tarihinde düzenleyeceğimiz MOYAF fuarına, özellikle işveren ve yetkili kişileri ziyaret etmenizi bekliyoruz. Bu fuarlar İnegöllü mobilyacılarımız için yapılıyor. Sizlerin sahip çıkmasını istiyoruz. Bu konuda he türlü fikre açığız" dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, fuarcılık alanında İnegöl'ü daha ileriye götürme adına çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Geçmişte büyüklerimiz yaptı, bugün bizler yapmaya çalışıyoruz. Biz 350 kişiyi bu toplantıya davet ettik. Gelen kişi sayısı 150 civarında. Bunu düşünmemiz gerekiyor. Çok ciddi bir konuyu masaya yatırıyoruz. Biz MOYAF'tan zarar ediyoruz, ama devam edeceğiz. İMTG çalışmaları kapsamında 'Köfte bahane, mobilya şahane' sloganına bazı tepkiler geldi. Biz köfteyi hafife almıyoruz. Mobilya bizim için büyük bir altın. Altın bilezik. Bu noktada gerekli fedakarlıkları yapmak zorundayız. Topu odalara ve belediyeye atmanın faydası yok. Bunu hep beraber yapacağız. Bu işin ağabeyi hepimiziz. Son 3-5 yıldır İnegöl yurtdışına açılıyor. Belki birkaç yıl sonra Çin'e bile mobilya satmaya başlayacağız" diye konuştu.