Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek: Eğitim bitmez tükenmez bir hazine

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, eğitime daha fazla imkan ve önem veren ülkenin geleceğinin garanti olduğunu söyledi. Çiçek, "Gaz da,

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, eğitime daha fazla imkan ve önem veren ülkenin geleceğinin garanti olduğunu söyledi. Çiçek, "Gaz da, tuz da, petrol de biter. Eğitim bitmez, tükenmez bir hazine. Ne kadar insanımızı eğitebiliyorsak o nispette o ülkenin gücü kuvveti artacaktır." dedi.

Çiçek, Ankara Üniversitesi Haymana Meslek Yüksekokulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılan okulun ilçe için altın kıymetinde olduğunu söyledi. Çiçek, gelişmiş ülkeler dahil her ülkenin en önemli, en öncelikli, en fazla kaynak ayırdığı, en fazla üzerinde durduğu konunun eğitim olduğunu belirtti. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 60'dan fazlasının yaşının 24'ün altında olduğuna işaret eden Çiçek, insanların iyi eğitilmesinin en önemli stratejik değer olduğunu vurguladı. Bu ülkede doğan her çocuğun bir imkan olduğunu, eğitilmediği takdirde de en büyük problem olacağını söyledi.

Çiçek, eğitime daha fazla imkan ve önem veren ülkenin geleceğinin garanti olduğuna dikkat çekerek, petrolü, gazı, altını olan ülkenin geleceğinin garanti olmadığını söyledi. Çiçek, "Gaz da, tuz da, petrol de biter. Eğitim bitmez, tükenmez bir hazine. Ne kadar insanımızı eğite biliyorsak o nispette o ülkenin gücü kuvveti artacaktır." diye konuştu.

Çiçek, Türkiye'nin her tarafından eğitime ciddi bir talep olduğunu, eğitim kurumlarının sayısı ve niteliklerinin artması noktasında çok ciddi bir çaba olduğunu kaydetti. Çiçek, Türkiye'de 150-160 bin dersliğin önemli bir kısmını hayırsever vatandaşların yaptığını söyledi. Çiçek, eğitim meselesinin Türkiye'nin beka meselesi olduğunu sözlerine ekledi.

Meslek Yüksekokulu'nun açılısına Çiçek'in yanı sıra Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.