Bornova'yı Fotoğrafla En İyi Onlar Anlattı

Bornova - Kentin Belleğine Yolculuk" Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Bornova Belediyesi'nin düzenlediği yarışmaya 96 fotoğrafçı 532 eserle katıldı.

Bornova'yı Fotoğrafla En İyi Onlar Anlattı
Bornova Belediyesi'nin düzenlediği "Bornova - Kentin Belleğine Yolculuk" Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Üç kategoride (Fotoğraf, Deneysel-Kolaj, Belgesel-Fotoröportaj) düzenlenen yarışmada dereceye girenleri; Orhan Alptürk, A. Beyhan Özdemir, Yekta Kopan, Erhan Sevenler ve Ümit Tunçağ'dan oluşan seçici kurul belirledi.
Yarışmaya amatör-profesyonel 96 fotoğrafçı (Fotoğraf Kategorisinde 224 renkli 21 siyah-beyaz, Kolaj Kategorisinde 53, Belgesel Kategorisinde 22) toplam 532 eserle katıldı. Yarışmanın jüri toplantısı Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) temsilcisi Zafer Gazi Tunalı gözetmenliğinde gerçekleştirildi. Jüri, fotoğraf kategorisinde yarışan fotoğraflar arasından ilk üç dereceye değer eser olmadığına karar verdi. 35 eser ise sergilemeye layık görüldü. Kolaj kategorisinde de birinci ve ikinci dereceye değer eser bulunamadı. Üçüncülük ödülünün sahibi ise "Mahallenin Gençleri" isimli kolaj çalışmasıyla Ali Balıkçı olurken bu kategoride de beş eser sergilemeye layık bulundu.
İzmirli pek çok fotoğraf sanatçısının ilgi gösterdiği kategori ise Belgesel Fotoğraf-Fotoröportaj kategorisi oldu. Maksimum 10 fotoğrafla hazırlanan belgesel çalışmalar arasından birincilik ödülü "Bornova'da Sanayi" başlıklı çalışmasıyla Tülün Şaşmaz Üzmez'in oldu. İkincilik ödülüne ise "Çamdibi: Göçmenler, Meslekler, Yaşamlar" adlı çalışmayla Tacettin Yüksel layık görüldü. "Bornova Belevi Zeytinyağ Fabrikası" çalışmasıyla bir zeytin yağı hikayesi anlatan Nevcihan Güroğlu ise üçüncülük ödülüne değer görüldü. Belgesel Fotoğraf-Fotoröportaj kategorisinde dört eser de sergilemeye layık bulundu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın belirlediği, başkanlık özel ödülünün sahibi de Hikmet Cabar Yavuzak oldu. Yarışmanın sergi ve ödül töreni 24 Aralık 2010 saat 17.00'de Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak.