Patnos'taki okulun tüm sınıflarında projeksiyonlu eğitim verilecek

Ağrı Patnos Süphan İlköğretim Okulu'nda tüm sınıflarda projeksiyonlu eğitim verilecek.

Patnos Kaymakamlığı, veliler ve sponsorların desteği ile Süph

Ağrı Patnos Süphan İlköğretim Okulu'nda tüm sınıflarda projeksiyonlu eğitim verilecek.

Patnos Kaymakamlığı, veliler ve sponsorların desteği ile Süphan İlköğretim Okulu'nda tüm sınıflara projeksiyon cihazı alındı. Bilgisayar, projeksiyon makinesi, internet ağı ile donatılan 21 derslikli okulda öğrenciler artık derslerini duvara yansıtılan görüntüler eşliğinde görsel ve işitsel olarak yapıyor.

Sınıfların açılışını AK Parti İlçe Başkanı Fatih Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, okul müdürleri ve sponsorlar ile birlikte yapan Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, ders kitaplarının bilgisayar ortamına aktarılması sayesinde barkovizyondan izlenen görüntüler eşliğinde ders yapılan sınıflara hayran kaldığını söyledi.

Ülkede temel ihtiyaçlardan birinin sağlık diğerinin ise eğitim olduğunun altını çizen Kaymakam Niyazi, "Bilişim sınıfları kurulduktan sonra öğrencilerin buraya şevk ve istekle geldiklerini duymak çok güzel. Umarım bu okulda olduğu gibi diğer okullarımızda da böyle girişimler başlar." dedi.

Fırsat eşitliğinin tüm okullara yayıldığını gördükçe mutluluk duyduğunu ifade eden Niyazi, "Artık devlet okullarında özel liselerle aynı oranda eğitim verildiğini görmek güzel bir duygu. Bizim liselerimiz münazara yarışmalarında yarışın dışında değil. Eğitim gönüllülerine, verdikleri yoğun emek için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Okul Müdürü M.Şerif Çelebi ise yapılan hizmetlerin eğitime verilen önemin göstergesi olduğunun altını çizerek, "Öğretmenler tarafından bilgisayar ortamında projeksiyon cihazından yansıtılan görüntüler eşliğinde öğrencilere daha iyi bir eğitimin verilecek. Böylelikle de eğitim seviyesi yükselecek. İnşallah bu uygulama diğer okullara da örnek olur ve eğitim gönüllüleri de ilçemizin eğitim seviyesini olması gerek yere getirirler." ifadelerini kullandı.