İzsu 59 Köyün Su Deposunu Yeniliyor

Kent merkezinde su kayıplarını en aza indirmek, İzmirlilere sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bir yandan da köylerde ve çevre yerleşimlerde çürüyen su depolarını yenilemeye, bakım ve onarımdan geçirmeye devam ediyor. 2004 - 2009 yılları arasında 1 milyon 80 bin TL'lik yatırımla çevre yerleşimlerde bulunan köylere 5 yeni su deposu kazandıran, 32 depoyu da bakım ve oranımdan geçiren İZSU, 2010 yılında ise tam 1 milyon 230 bin TL'lik yatırımla 59 köyün su deposunu yenilemek için çalışma başlattı.Bornova'nın köylerinde 17 su deposunun bakım ve onarımı için çalışmalarına Eylül ayında başlayan İZSU ekipleri'nin Kayadibi, Karaçam, Eğridere (3), Yaka (4) köylerindeki su depolarının bakım ve onarımını tamamlamak üzere olduğu, Beşyol Köyü'ndeki iki su deposunun bakım onarım çalışmalarına ise yeni başlandığı bildirildi. Çamiçi, Laka, Gökdere, Kavaklıdere, Sarnıç ve Kurudere köylerindeki depoları sıraya alan İZSU, Narlıdere'de Yelki, Küçükkaya, Payamlı ve Çamlı köyleri ile Buca'da Yıldızlar, Belenbaşı, Kırıklar ve Kaynaklar'daki depoları yenilenecek. Karşıyaka'da Sancaklı ve Yamanlı köyleri su depoları ile Karabağlar Tırazlı köyü su deposununun bakım ve onarımı yapılacak. Çalışmalar Şubat ayında tamamlanacak. Kent merkezindeki bu köylerin su depolarının bakım ve onarımı için İZSU, 317 bin 300 TL'lik yatırım yapacak.
YARIMADA'DA 22 ADET SU DEPOSU YENİLENDİ
Bu çalışmalar çerçevesinde, Yarımada bölgesinde 22 adet deponun bakım ve onarımı yapıldı. Seferihisar'da Karakayalar, Beyler, Turgut, Düzce, Ulamış ve Eskiakarca köylerindeki depolar ile Urla bölgesinde merkezde 2 adet, Çeşmealtı, Yıldıztepe (2), Gülbahçe ve Zeytinalanı, Ürkmez'de Özkar, Cumhuriyet, Arkonut ve Özkent, Gümüldür'de ise Merkez, Gümüldür toplama, Doğanbey, Payamlı Köy içi, Payamlı ve Çukuraltı su depoları yenilendi. İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada bölgesindeki su depolarının bakım ve onarımı için 677 bin TL'lik yatırım yaptı.
KEMALPAŞA'DA 9 SU DEPOSU YENİLENİYOR
İZSU Genel Müdürlüğü, Kemalpaşa'da Eylül ayında başladığı su deposu yenileme çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. Kemalpaşa'nın Armutlu, Ören, Yiğitler, Bağyurdu (2), Halilbeyli, Ulucak, Vişneli, Sarıçalı yerleşim yerlerindeki 9 adet su deposunun bakım ve onarımı önümüzdeki günlerde tamamlanacak. İZSU, Kemalpaşa bölgesindeki su depolarının bakım ve onarımı için 235 bin 500 TL'lik yatırım yaptı. İZSU ekipleri, bakım-onarım çalışmaları kapsamında depo çatlaklarını onarıp su yalıtımını yapıyor. Sıva, boya ve badana işleri gerçekleştirilerken, çürüyen içme suyu boruları, vanalar, kapı ve pencereler de yenileniyor. Depo haznesini güneşten korumak ve suyun ısınmasını önlemek amacıyla toprak dolgu yapılıyor. Depo içindeki suyla temas eden çürüyen merdivenler krom merdivenlerle değiştirilerek yenileniyor, manevra odaları sıvanarak boyanıyor. Enerji temini yapılarak ihtiyacı olan depoların etrafına da koruma çiti döşeniyor. Bazı bölgelerde ise yeni depo yapılıyor.