Mustafa Armağan, Gazikent Üniversitesi'nde Konferans Verdi

Gazikent Üniversitesi'nin davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Araştırmacı - Yazar Mustafa Armağan, konferans verdi.

Hasan Kalyoncu Kampusü Amfisi'nde "Gaziantep'te Başlayan Bir Tarih Yolculuğu" konulu söyleşiye Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz Kılınç, akademisyenler, personel ve öğrenciler katıldı. Program Prof. Dr. İbrahim Özdemir'in konuşmasıyla başladı. Rektör Özdemir, "Mustafa Armağan üniversite gençleri tarafından çok okunan, kitap dostu, tarihimizle ilgili çalışmalar yapan bir yazar.
Gazikent Üniversitesi olarak Gaziantep'te çocukluğu geçmiş olan bir yazarı ağırlamaktan dolayı mutluyuz" dedi.
Araştırmacı- Yazar Mustafa Armağan da, "Gaziantep'te Başlayan Bir Tarih Yolculuğu" konulu söyleşisinde Türkiye'nin hızla değiştiğini, Gaziantep'in de kendini geliştirmesini hayranlıkla izlediğini ifade etti. Başarı hikayesini örneklerle anlatan Mustafa Armağan, kitaplara ve okumaya olan ilgisinin çocuk yaşlarda başladığını belirterek harçlıklarını kitap satın alarak değerlendirdiğini söyledi. Maddi imkansızlıklara rağmen içindeki okuma aşkıyla başarıya ulaştığını anlatan Mustafa Armağan, şunları söyledi:

"Çaresizliği aştığımız sürece insanlığımız gelişir. Fırsatlar hiçbir zaman hazır sunulmaz, sizin gayret etmeniz gerekir. Ancak azimle çalışınca başarıya ulaşılır, böylece verilen emekten de zevk alınır. Başkasının yazdığını tekrarlamanın bir önemi yok. Ben Osmanlı Tarihi'ne ait araştırmalar yaparken, tarihin iç dünyasına yaklaştım bu önemlidir. Tarihi doğru yansıtmak gerekir."
Söyleşinin ardından öğrencilerin tarihle ilgili merak ettikleri soruları cevaplandıran Armağan, yanlı ve yanlış öğretilen tarih efsanelerine itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Yazar Mustafa Armağan daha sonra Gazikent Üniversitesi öğrencilerine kitaplarını imzaladı.
Araştırmacı - Yazar Mustafa Armağan, buradaki programının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Osmanlı Geri mi Dönüyor" konulu konferansa katıldı.