Engelleri aşan Gaziantepli sporcu dünya şampiyonu oldu

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün lisanslı sporcusu Mustafa Dinleyici, Dünya Bedensel Engelli Bilek Güreşi Şampiyonası'nda dünya şampiyonu ol

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün lisanslı sporcusu Mustafa Dinleyici, Dünya Bedensel Engelli Bilek Güreşi Şampiyonası'nda dünya şampiyonu oldu.

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "32. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Mustafa Dinleyici'nin dünya şampiyonu olduğu bildirildi. Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyon Başkanlığı'nın faaliyet programında yer alan 32. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nın geçtiğimiz günlerde ABD'nin Las Vegas kentinde 44 ülkenin ve bin 180 sporcunun katılımıyla yapıldığı ifade edildi.

Şampiyonada, Türkiye'yi ve Gaziantep'i başarı ile temsil eden sporculardan Mustafa Dinleyici dünya şampiyonu olurken, Mehmet Fatih Boz dünya üçüncüsü, Yasin Urhun'un da dünya beşincisi olduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada ayrıca, antrenör Yakup Cin ve başarılı sporcuların Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal'ı makamında ziyaret etti. Öcal'dan tebrik ve teşekkür mesajları alan sporcular, gelecekte daha iyi bir ortam ve çalışma stantları için söz aldılar.

Öte yandan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Karate Spor Dalı İl temsilciliğinin 2010 yılı faaliyet programında yer alan İller Arası Bölge Şampiyonası'nın 11 - 12 Aralık'ta Şahinbey Spor Salonunda Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep ilinin katılımıyla yapıldığı belirtildi.