Antakya Belediye Başkanı Savaş: Seri hareket edip yerinde proje üretiyoruz

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eski başkanların bu güne kadar sadece bir dönem görev yapmasından dolayı kentin geri kaldığını söyledi. Savaş ay

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eski başkanların bu güne kadar sadece bir dönem görev yapmasından dolayı kentin geri kaldığını söyledi. Savaş ayrıca "Havalanan başkanlar her seçimde değişti" dedi.

Hatay Genç İşadamları Derneği'nin (HAGİAD) konuğu olarak dernek üyelerine 20 aylık icraatlarını aktaran Başkan Savaş amacının Antakya'ya doğru yerden doğru yöntemle iş yapmak olduğunu kaydetti.

"Antakya'mızın bugünü ve yarını" konulu sohbet toplantısı öncesinde kısa bir konuşma yapan HAGİAD Başkanı Aykut Özbuğday son dönemlerde Hatay ile Antakya ayrımı yapılmasından kaynaklı rahatsızlıklarını dile getirdi. Her zaman Hatay olarak tek vücut olduklarını ancak Antakya adının bir marka olduğunu aktaran "Antakya" isminin resmi evraklardan çıkarılmasına karşı olduklarını belirtti.

Yıllarca ihmal edilen ihtiyaçlara yönelik Belediye Başkanı Savaş'ın özveri ile çalıştığını gördüklerini de sözlerine ekleyen Özbuğday, Başkan Savaş'tan işadamları olarak bazı isteklerde bulundu. Antakya merkezde geniş yol bulunmaması nedeniyle zorlukların yaşandığını aktaran Özbuğday, "Kent genelinde 7-10 metre olan yolların varlığı hem yayalara hem de araç sürücülerine büyük zorluklar yaşatıyor. Modern şehirlerde 20 metrenin altında bir yol düşünmek yanlış olur. Ayrıca Antakya'da inşaat sektörünün gelişen teknolojilerinin kullanılmasıyla çok katlı binaların yapımına geçilmesi kanaatindeyiz. Arazi varlığımız belli olduğuna göre gittikçe artan nüfusun daha rahat ortamlarda yaşayabilmeleri için binalardaki yükseklik kısıtlamasında bazı esneklerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Adımlarını ilk günden itibaren çok seri attığını söyleyerek başladığı konuşmasında Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş bir özeleştiride bulunarak bu güne kadar Antakya'da bir dönem sağ parti bir dönem sol partinin adayının başkan olarak seçilmesinden kaynaklı kentte her işin yarım kaldığını söyledi. İşadamlarına da " Sizler her gelen başkanı pohpohladınız. Havalandırdınız. İcraat yapılmadı. Dönemi bittiğinde de başkan seçilmedi" sözleriyle seslendi.

Başkanlık koltuğunun rahat bir koltuk olmadığını da ifade eden Savaş "Toplamda 6 saat koltukta oturmuşluğum yoktur. Biz 20 aydır çok güzel işler yaptık. Ancak belirtildiği gibi yaptığımız bazı projelerdeki gelişmeler maalesef devlet prosedürü gereği yavaş işliyor. Ancak biz buna rağmen seri adımlar attık. Örneğin 20 ay gibi bir sürede 85 bin 550 ton asfalt ve 242bin metrekare parke taşı döşedik. Bu işlemleri yaparken de önce alt yapıyı bitirdik. döşedik. Milli serveti heba etmemek için önce alt yapıdaki sorunları bölge bölge giderdik ardından düzenleme çalışmalarına girdik. Kent genelinde 51 bin 431 metre yeni alt yapı çalışması yaparken 62 bin 968 metre alandaki mevcut alt yapıda da çeşitli onarımlar yaptık" dedi.

Türkiye'de bir ilki yapmanın gururu içerisinde olduklarını da aktaran Savaş, ilk defa Türkiye'de bir Belediyenin bir alt yapı projesi hazırladığını ve bu belediyenin de Antakya Belediyesi olduğunu belirtti.

Savaş, Akasya, Esentepe, Aksaray, Saraykent, Cebrail ve Kanatlı Mahallelerini kapsayan 28 bim metrelik yağmur suyu kanal projesinin Antakya Belediyesi bünyesinde hazırlandığını ve Türkiye'de ilk olan bu projenin kurumlarda da büyük beğeni kazandığını söyledi.

Belediyenin son yapılan harcamalarla birlikte 43 milyon TL borçlu olduğunu da ifade eden Savaş "Eğer hayırlı bir hizmetse yaptığınız akılcı hareketlerle masrafı ve maliyeti azaltıp en iyi işi çıkarabilirsiniz" dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumunun ardından işadamlarından gelen soruları yanıtladı.