Vali Doğan Ve Milletvekili Tüfekçi Yalıhüyük'te İncelemelerde Bulundu

Konya'nın Yalıhüyük ilçesinde Suğla arazisinin sular altında kalmasının ardından Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve AK Parti Milletvekili Harun Tüfekçi ilçede incelemelerde bulundu.

Vali Doğan Ve Milletvekili Tüfekçi Yalıhüyük'te İncelemelerde Bulundu
Yaşanan kış şartlarından dolayı yaklaşık 75 bin dekar alanın sular altında kaldığı bölgede incelemelerde bulunan Vali Doğan ve Milletvekili Harun Tüfekçi, Kaymakam Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Celal Özmen ve çiftçilerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Çiftçiler, ektikleri arazinin büyük bir bölümünü ecri misil olarak ektiklerini belirterek bu yıl alınması gereken ecrimisilin muafiyetini, banka borçlarının ertelenmesini ve afet bölgesi kapsamına alınmasını istediler.
Vali Aydın Nezih Doğan, sorunu yerinde görmek için bölgeye geldiklerini belirterek, "Sizleri dinledik. İlk olarak yapılacak işlem, hasar tespitlerin yapılması gerekiyor. Ecrimisil Maliye Bakanlığı ile ilgili bir konu. Tarlalarınız ve ahırlardaki zararlar ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı ilgilendiren konu. İlk olarak hasar tespitini yapacağız. Daha sonra gerekli yazışmalarla afet bölgesine alınıp alınmama konusu Bakanlar Kurulu kararı sonunda ortaya çıkacak'' dedi.
Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ise, ''Her yıl bu sıkıntıyı yaşıyoruz ama bu yıl yağışların yoğun geçmesi sonucu böyle olumsuz bir tablo ortaya çıktı. DSİ nezninde yapılan kanal yapım çalışmaları neticesinde bu sorunları aşacağız. Sayın Valimizle birlikte sorunu yerinde görmek için geldik. Gerekli hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra Yalıhüyük için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Seneye bu zamanlar nasip olursa Konya Ovası ile Göksu ırmağını buluşturmuş olacağız. KOP bittiği zaman yani Mavi Tünel, 17 kilometrelik proje bittiği zaman Beyşehir Gölü'nden sadece bu bölge faydalanacak. Kanalların yapım çalışmaları bir bütün proje olarak tamamlandığı zaman bu sorunları yaşamayacağız'' şeklinde konuştu.