Sahte kimlikle bankalarda kredi çeken çete üyeleri adliyeye sevk edildi

Türkiye genelinde 43 kişinin adına sahte kimlik düzenleyerek çeşitli bankalardan düzenledikleri kimliklerle kredi çeken şebeke, Ereğli Kaçakçılık ve O

Türkiye genelinde 43 kişinin adına sahte kimlik düzenleyerek çeşitli bankalardan düzenledikleri kimliklerle kredi çeken şebeke, Ereğli Kaçakçılık ve Organize suçla Mücadele Büro Amirliğinin titiz çalışması sonucu çökertildi. Yalova, İstanbul, Ankara ve Mardin'den alınan biri polis, biri Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanı toplam 11 kişi Cuma akşamı saat 19.00 sularında Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şebeke üyeleri, ifadelerinin tamamlanmasının ardından Adliyeye sevk edildi.

Türkiye geneli çalışan şebekenin bugüne kadar İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Kayseri, Samsun, Gaziantep, Isparta, Düzce ve Zonguldak'ta toplam 43 kişinin üzerine sahte evrakla kredi çekilmesi nedeniyle mağdur olduğu belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan şebeke üyesinin belirlediği isim üzerinde çalışan şebeke, kendilerine verilen isim üzerinde hazırladıkları sahte kimlikle kredi çektikleri tespit edildi.

OPERASON EREĞLİ'DEN BAŞLATILDI

Ereğli' ye de gelen şebeke üyeleri, Ereğli Demir ver Çelik Fabrikalarında çalışan bir işçinin üzerinden iki ayrı bankadan kredi çekmek istedi. Bir Banka görevlisinin kredi çekmek isteyen kişiden Erdemir' de çalıştığına dair belge istemesi üzerine Kredi başvurusu yapan şebeke üyesi, hazırladıkları evrakları bırakarak bankadan ayrıldı. Banka görevlileri bu durumu Polise bildirdi. Olayı devir alan Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği, bankaya gelen kişilerin kimlik tespiti gerçekleştirdikten sonra araştırmayı derinleştirdi. Şebeke üyelerini belirleyen ve 4 ayrı İl' de şahısları takibe alan KOM ekipleri, 16 Aralık Perşembe'yi 17 Aralık Cuma'ya bağlayan gece düzenlediği eş zamanlı operasyonla Yalova, İstanbul, Ankara ve Mardin' den aldığı 11 kişiyi Ereğli'ye getirdi.

ZONGULDAK'TA İLK KEZ BÖYLE BİR OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bölgede ilk kez gerçekleştirilen operasyonda Zonguldak ile Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, gözaltına alınan şahısların ifadesini 2 günde tamamladı.12 Klasör halinde hazırlanan tutanaklar ve elde edilen çok sayıda sahte kimlik, kimlik fotokopileri ve sahte evrak ile birlikte zanlılar Y.T-S.S-B.D-S.D-E.K-S.C-E.D-A.S-E.Ç-M.T ve polis memuru Ö.İ adliyeye sevk edildi.

ZANLILARIN YAKINLARI EREĞLİ' YE GELDİ

Cuma günü gözaltına alınan zanlıların yakınları, Pazartesi Sabahı Ereğli' ye geldi. Samsun İstanbul, Mardin ve Ankara' dan gelen zanlı yakınları, zanlıların Emniyet Müdürlüğünden çıkışı esnasında konuşmak istedi. Ancak buna Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele ekipleri müsaade etmedi. Araçlara bindirilen zanlılar, Trafik polisinin eskortluğunda Ereğli Adliyesine getirildi. Adliye binasına çıkartılan zanlıların yakınları önünde Polis set kurdu. Ereğli Adliyesinde görülecek olan dava sonrasında dosyanın Ağır Ceza Hâkimliğine gönderileceği belirtildi.

Zanlıların bugüne kadar 43 kişi adına düzenlediği kimliklerle çeşitli bankalardan çektiği kredi miktarının 1 Milyon lira olduğu ve ele geçirilen evraklarda ise birçok isim üzerine kredi çekmek için hazırlıkların yapıldığı öğrenildi.