Patnos'ta çok sayıda vatandaş aşure dağıtımından eli boş döndü

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Muharrem ayı nedeniyle dağıtılan aşure yetersiz kalınca çok sayıda vatandaş eli boş döndü. Müftülük ve kaymakamlığın ortak o

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Muharrem ayı nedeniyle dağıtılan aşure yetersiz kalınca çok sayıda vatandaş eli boş döndü. Müftülük ve kaymakamlığın ortak organizasyonu ile yapılan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Patnos Kaymakamlığı önünde dev kazanlarda pişirilen aşure, İlçe Müftüsü Şevket Dilmanç ve Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin tarafından vatandaşlara ikram edildi. Etkinlikte yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağılırken, Patnos Hükümet Konağı'nın önü vatandaşlarla doldu taştı. Kalabalığa aşure yetmeyince bir çok kişi geri evlerine eli boş döndü.

Müftüsü Dilmanç yaptığı konuşmada, Muharrem ayı nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, organizasyona verdikleri destekten dolayı İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi'ye teşekkür etti. Dilmanç, bu tür etkinliklerin birleştirici ve bütünleştirici olduğunu dile getirerek, "Her dinin, milletin kutsal veya diğer zaman dilimlerinden farklı kabul ettiği kendine özgü belirli gün ya da ayları vardır. Yüce dinimiz İslâm'da da bu tür gün, gece ve aylar var. Muharrem ayı da bunlardan biri. Keşke insanlar her zaman böyle sevinçler için bir araya gelse, ne güzel olurdu." şeklinde konuştu.