Kayakla atlarken yere çakılan milli sporcunun, en büyük destekçisi annesi

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen VIP Contınantal Cup Kayakla Atlama yarışmaları provalarında atlayış yaptıktan sonra yere ça

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen VIP Contınantal Cup Kayakla Atlama yarışmaları provalarında atlayış yaptıktan sonra yere çakılan Erzurumlu Milli Sporcu Samet Karta'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Karta'nın kayakla yere çakılması esnasında tribünlerde bulunan anne Muazzez Karta ise hastanede oğlunun yatağının başından bir an olsun ayrılmıyor.

27 Ocak- 6 Şubat tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları atlama kulelerindeki ilk atlayışta talihsiz kaza meydana gelmişti. Dün akşam atlama kulelerinden ikinci sırada atlayış yapan Kayakla Atlama Türk Milli Takımı sporcusu Samet Karta, havadayken dengesini kaybederek yere çakılmıştı.

Düşmenin etkisiyle yüzünde sıyrıklar ile omuzunda adale ezilmesi ile sağ kolunda çatlak meydana gelen milli kayakçının hastanedeki odası ziyaretçi akınına uğruyor. Ancak bir kişi var ki o da anne Muazzez Karta, oğlunun yanı başından hiç ayrılmıyor. Talihsiz kazayı tribünden seyrederken, oğlunun piste çakılması karşısında çığlıklar atan anne Karta, oğlunun gelecekte kayakla atlamada büyük işler başaracağına inanıyor. Kaza anında ise hiçbir şey hissetmediğini dile getiren anne Karta, "Hiç bir şey hissetmedim. O an dünyam yıkıldı. Oğlumdan güzel şeyler bekliyorum." sözleriyle oğluna en büyük desteği verdi. Samet Karta ise kaza anını hatırlamadığını dile getirerek, "Valla nasıl oldu, ilk önce ben ısınıp rampaya çıktım. Yüksek atlama için iyi bir çıkış yaptığımı düşünüyordum. Herhalde son partta ayaklarımı sıkmadığım için ayaklarım otomatikmen aşağıya indi. Ondan sonra yere takılarak düşmeye başladım. Kazayı tam hatırlamıyorum da çat- pat birşeyler hatırlıyorum. 4 yıldır bu sporu yapıyorum. Kask başımdan çıktığı için yüzüm yerde sürmüş yüzümden biraz darbe almışım, kolumda çatlak ve kırık var. Ama çok şükür iyiyim." diye konuştu.