Helsinki - St.Petersburg arası 3,5 saate indi

Finlandiya'nın başkenti Helsinki ile Rusya'nın St.Petersburg şehirleri arasındaki mesafeyi 3,5 saate indiren hızlı tren Allegro, ilk seferini gerçekle

Finlandiya'nın başkenti Helsinki ile Rusya'nın St.Petersburg şehirleri arasındaki mesafeyi 3,5 saate indiren hızlı tren Allegro, ilk seferini gerçekleştirdi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen'in Helsinki'den Rusya'ya hareketiyle başlayan ilk sefere, Rusya Başbakanı Vladimir Putin Rusya'nın Vyborg kentinde katıldı. İkili, St.Petersburg'a uzanan yolculukları sırasında gazetecilerin sorularını cevaplarken, hızlı tren projesinin her iki ülkenin ilişkilerine ivme kazandıracağına inandıklarını söyledi.

Saatte 220 km hıza erişebilen Allegro, iki kent arasında daha önce 5 buçuk saat olan seyahat süresini 3 buçuk saate indiriyor. Yeni hat üzerinde günde karşılıklı iki sefer gerçekleştirilecek. Karşılıklı seferler Helsinki'den St.Petersburg'a saat 10:00 ve 15:00 , St.Petersburg'dan Helsinki'ye hareket ise sabah 06:40 ve 15:25 olarak belirlendi.

Sehayat süresini 3,5 saate indiren Allegro, sınırlar arasında vagon değişikliği yapmıyor. Ayrıca sınırlarda pasaport kontrolü uygulamasına da son verildi. Karşılıklı yapılan 2 sefer, 2011 yaz aylarında 4 sefere çıkarılacak.

Allegro hızlı tren projesi, Fin demiryolu şirketi VR ve Rusya demiryolu şirketi RZD arasında ortak iştirak olarak başladı.