Has Partisi Genel Başkan Yardımcısı Güneş: Türkiye'nin et ithal etmesi büyük bir yanlıştır

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Türkiye'nin et ithal etmesinin hayvancılıkla uğraşan çiftçileri mağdur ettiğini söyledi.

Has Par

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Türkiye'nin et ithal etmesinin hayvancılıkla uğraşan çiftçileri mağdur ettiğini söyledi.

Has Parti Yozgat İl Başkanlığı ziyareti sırasında basın açıklaması yapan Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, iktidarı ve muhalefet partilerini sert bir dille eleştirdi. İktidar partisi ve tarım bakanının çiftçileri mağdur ettiğini savunan Güneş, "Ülkemizin büyük bir çoğunluğu tarım kesimi ile uğraşmakta, Yozgat, Kırşehir bu coğrafyalarda tarıma dayalı hayvancılık yapılmaktadır. Türkiye'nin et ithal etmesi büyük bir yanlıştır." dedi.

Yurt dışından et ithal edilmesinin çiftçileri mağdur ettiğini ifade eden Güneş, "Tarım bakanı kurban bayramına 1 ay kala üç defa görüş bildiriyor. Türkiye ye yetecek kadar hayvanımız vardır hayvan ithal etmemize gerek yoktur diyor. Arkasından geri hayvan ithaline karar verilmiştir diyor. Hemen arkasından kurban bayramında kurbanlıklar pahalı sakın birinci günü almayın 2. ve 3. günü alın. Hemen arkasından yine açıklama yaparak, diyor ki elinde hayvanı olanlar sakın elimizde hayvanımız kaldı diye üzülmeyin biz istediğimiz zaman et balık kurumu olarak hayvanlarınızı alacağız diyor. Her iki tarafa da verdiği mesajlar yanlıştır. Yakın bir zamanda Yozgat'ta Kırşehir'de orta ana doluda ve her köyde mandıracılık yapılırdı. Şuan yanlış politikalar yüzünden bunlar kapandı. Şimdi yurt dışından et getiriliyor." diye konuştu.

İktidar ve meclisteki muhalefet partilerin birbirlerine son derece ağır ithamda bulunduklarını ifade eden Güneş, "İktidar söyleyeceklerini net olarak ortaya koymuyor. Muhalefet partilerde iktidarı yapıcı tenkitlerle yanlışlarını düzeltme yoluna gitmemektedir. Bu yüzden ülkenin gerçek gündemi yakalanmıyor. Ekonomi ve işsizlik gündeme gelmiyor. Ne iktidar ne de muhalefet partileri görevlerini yapmıyor." diye konuştu.