Bozyazı'da hortum ve dolu seraları vurdu

Mersin'in Bozyazı ilçesinde etkili olan hortum ve dolu, bölgedeki seralarda maddi hasara neden oldu. Çok sayıda sera yıkılırken, bazı seraların camlar

Mersin'in Bozyazı ilçesinde etkili olan hortum ve dolu, bölgedeki seralarda maddi hasara neden oldu. Çok sayıda sera yıkılırken, bazı seraların camları kırıldı. Bozyazı merkezde hortum Tekmen ve Tekeli beldesinde ise dolu etkili oldu.

Bozyazı merkez Çirkin mevkiinde dolu yağışı ve fırtınanın ardından çıkan hortumda birçok sera yıkıldı.

İlçeye bağlı Tekmen beldesinde gece saatlerinde aniden bastıran dolu yağışı başta Akdeniz Mahallesi'nde olmak üzere Limanağzı Mahallesi'nde ve Tekeli beldesinde etkili oldu. Yaklaşık 5 dakika devam eden ceviz ve yer yer yumurta büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle çok sayıda seranın camı kırıldı, naylon seralar da büyük hasar gördü.

Yaklaşık 100 seranın zarar gördüğü Tekmen beldesindeki çiftçilerinden Durmuş Uysal, ''Aniden bastıran ve beş dakika süren yumurta büyüklüğünde doludan dolayı seralarımız çok büyük zarar gördü. Bu sezon fiyatlarında düşük gitmesi ve bir de doğal afetin gelmesi bize büyük zarar verdi. Devletimizin bizleri gözetmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Tekeli beldesinde de kısmen etkili olan dolu yağışı naylon seralara zarar verdi.

Seraların kırılan camlarını temizlemeye ve naylonlarını sökmeye başlayan çiftçiler, ''Bu yıl fiyatların düşük olmasından dolayı zaten zarardaydık, bir de dolu bizi iyice zarara soktu'.' diye konuştu.