Başkan Altepe vatandaşlara aşure dağıttı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle Orhangazi Parkı'nda vatandaşlara aşure dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alte

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle Orhangazi Parkı'nda vatandaşlara aşure dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Uzun Çarşı'da esnaf ve vatandaşlara aşure ikram etti.

Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamında her yıl geleneksel olarak Muharrem ayında düzenlenen aşure ikramı bu yıl Orhangazi Parkı'nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi standında, vatandaşlara ve esnafa aşure ikram edildi. Soğuk havada alışveriş için çarşıya çıkan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı aşurelere büyük ilgi gösterdi. Büyükşehir belediyesi tarafından 4 ayrı noktada yaklaşık 4 bin kişiye aşure ikram edildi.

Öte yandan Uzun Çarşı Derneği Başkanı İhsan Gür de geleneksel olarak düzenlendiği aşure ikramını bu yıl da gerçekleştirdi. Buradaki aşure dağıtım etkinliğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, alışveriş için çarşıya gelen vatandaşlara aşure dağıttı. Türk kültüründeki geleneklerin büyük bir bölümünün toplumsal dayanışma temalı olduğunu ifade eden Başkan Altepe, bu tür gelenekleri yaşatarak, dayanışma duygusunu daha da yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.