Salih Memecan'dan gençlere: Mutlaka yurt dışına çıkıp farklı dünyaları görün

Karikatürist Salih Memecan, Isparta'da üniversite öğrencileriyle buluştu. Memecan, öğrencileri sanatçı yönlerini keşfetmelerini, yurt dışına çıkıp far

Karikatürist Salih Memecan, Isparta'da üniversite öğrencileriyle buluştu. Memecan, öğrencileri sanatçı yönlerini keşfetmelerini, yurt dışına çıkıp farklı dünyalar olduğunu görmelerini, İngilizce öğrenip teknolojik gelişmeleri izlemelerini tavsiye etti.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Genç Yöneticiler Kulübü tarafından düzenlenen 'Hayatın Mizahı' söyleşisinin konuğu karikatürist Salih Memecan oldu. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan kulübün Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın, 'çizginin gücüyle örtüşen bir karakter' olarak tanımladığı Salih Memecan'ı üniversitelerinde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aydın, Salih Memecan'ın çizgileriyle gülerken düşünebilmeyi de gösterdiğini söyledi.

Salih Memecan söyleşisinde kendi tecrübelerini öğrencilerle paylaşıp, onlara tavsiyelerde bulundu. Memecan tavsiyelerini şöyle sıraladı: "Meslek hayatınıza başlamadan önce içinizdeki sanatçı ruhunun farkına varın. Mutlaka fırsatını bulup yurtdışına gidin, başka insanların başka değerleri olduğunu, farklılıkların ne kadar saygıyla karşılandığını görün. İngilizce öğrenin ve teknolojiyi mutlaka takip edin."

Memecan, "Diğer bir tavsiyem ise eğitiminizi aksatmayın. Eğer ben doktoramı yapmasaydım yeni şeyler çizemez, kendimi geliştiremezdim. Karikatürist olarak her gün milyonlarca kişiye bir şeyleri anlatmanız gerekiyor, bunu da deneyim ile yapabilirsiniz." diye konuştu.