İzmir İl Özel İdare birim müdürleri, 250 bakıma muhtaç yaşlıyı ziyaret etti

İzmir İl Özel İdaresi'ne bağlı birim müdürleri, Nevvar Salih İşgören Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayan 250 yaşlıyı ziyaret etti. Sorumlul

İzmir İl Özel İdaresi'ne bağlı birim müdürleri, Nevvar Salih İşgören Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayan 250 yaşlıyı ziyaret etti. Sorumlulardan bilgi alan müdürler, huzurevinin bakım ve onarımının kurumları tarafından yapıldığını, bundan sonra da eksiklerin tedarikine devam edileceğini söyledi.

Eğitim, sağlık, kültür ve turizm, altyapı ve kırsal kesime yönelik çalışmalarda olduğu gibi sosyal hizmetlerde de birçok alanda hizmet verdiklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, "Türkiye'de İzmir olarak birinci sırada yer alınan Koruyucu Aile Projesi'ne, her çocuk için aylık 250 lira yardım yapıyoruz. İlçelerde kiralanan 20 çocukevinin tefriş ve kira giderleri de yine tarafımızdan karşılanıyor. Kimsesizlere, yaşlılara, çocuklara daha iyi hizmet verebilmek için hemşire, psikolog, soysal hizmet uzmanı gibi meslek elemanı desteği sağlanıyor. Buca Şirinyer'de bir idari bina ve altı sevgievinin bulunacağı kompleks inşaatı ise devam ediyor." dedi.

Daha sonra İl Özel İdare müdürleri, huzurevindeki yaşlılara karanfil dağıtarak ellerini öptüler, hal hatır sordular. Psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından bakımları yapılan engelli çocukların ziyaretinde ise duygulu dakikalar yaşandı. Bu tür ziyaretlerin herkes tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan birim müdürleri, düzenli olarak devam edeceklerini belirtti.