Eyüp'te altı ayrı meydanda aşure dağıtıldı

Eyüp Belediyesi tarafından ilçedeki 6 meydanda aşure dağıtıldı. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Sultan Camii Meydanı'nda kurulan kazanlarda

Eyüp Belediyesi tarafından ilçedeki 6 meydanda aşure dağıtıldı. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Sultan Camii Meydanı'nda kurulan kazanlarda vatandaşlara sıcak aşure ikram etti.

Başkan Kavuncu, "Çeşitli tahılların bir araya gelmesiyle yapılan aşure tatlısı, birlik, beraberlik ve sevginin sembolü olmuş bir geleneğimiz. Hayırsever vatandaşlar ve esnaflarımızın katkılarıyla Belediyemiz toplam 7 bin kişilik aşure hazırlattı ve bugün 6 ayrı mahallemizde dağıtıyoruz" dedi.

Eyüp Sultan Camii Meydanı'ndaki aşure dağıtımının ardından Başkan İsmail Kavuncu, Akşemsettin son duraktaki Merkez Camii'ne geçti. Burada yine halka aşure ikram eden Başkan, Akşemsettin İETT otobüs son durağını ziyaret etti. Vatandaşlar isteklerini kırmayarak yerine getiren ve kendilerini büyük bir sorundan kurtaran Başkan'a teşekkür ettiler. Otobüs şoförleri ve yolcularla sohbet eden Başkan Kavuncu, esnafı da unutmadı. Başkan esnafın sıkıntılarını dinleyerek aşure dağıttı.

Eyüp Belediyesi, bugün Eyüp Sultan Camii önü, Alibeyköy Büyük Cami önü, Kemerburgaz Cami önü, Göktürk Merkez Cami önü, Yeşilpınar Özlem Çarşısı girişi ve Rami Meydanı'nda vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirdi.